Tort Giulia

de Zambareata in Torturi, 3 Ian 2012 | 3468 vizualizari

 

Am denumit tortul asa pt ca l-am facut pentru fetita mea cea mica!!!reteta de blat am luat-o de la madi_marin,a iesit o minunatie de pufosenie!!!Crema de ciocolata alba am luat-o de la Miha si a iesit alta minunatie,a avut drepatate cand a zis sa nu o gustam:))Va multumesc fetelor de idei!!!
P:S: Ziua ingerasei a fost pe anul trecut pe 29 decembrie,dar abia azi am prins curaj sa pun reteta:))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • Crema de ciocolata alba:
  •  200 gciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • Decor:
  • frisca
  • eu am ales  din comert printesele,fiecare il va decora cum doreste 
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Giulia:

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul. Galbenusurile le frecam cu ulei, amestecam cele doua compozitii, adaugam faina cernuta cu praful de copt si cacaoa.Turnam compozitia in forma de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace 25-30 de minute la foc potrivit, se face proba cu scobitoarea. Se lasa la racit.


Crema de ciocolata alba: Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu frisca lichida la foc mic. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se omogenizeaza, se da la rece (de preferat ar fi sa stea o noapte la frigider).


Crema de ciocolata cu lapte:se procedeazala fel ca si la crema de ciocolata alba.


Cand s-au racit cremele se mixeaza pana devin pufoase si se intaresc.


Siropul:se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa la foc mic pana se topeste de tot zaharul.


Asamblarea: blatul racit se taie in 3 parti, se ia prima parte se insiropeaza, se adauga crema de ciocolata alba, se ia a 2-a parte se insiropeaza, se adauga crema de ciocolata cu lapte, se insiropeaza si ultima parte, se orneaza cu frisca si apoi fiecare cu ce mai doreste!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Giulia" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

mihaelar63 1

13.01.2012, 15:30

Sa-ti traiasca printesa !!! Cred ca a fost foarte incantata de frumusetea de tort !!!

Zambareata 1

13.01.2012, 15:46

multumesc mihaelaa fost incantata de printese mai ales,le-a mancat impreuna cu sora ei

Angelina_Elena 1

26.01.2012, 18:06

ce super este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fantezie cu portocale