Tort Amandina

de leoflori in Torturi, 24 Apr 2010 | 8709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat: 6 oua
  • 200 gr. zahar
  • 30 ml. apa
  • 30 ml. ulei
  • 20 gr. cacao
  • 8 linguri faina
  • Crema :3 galbenusuri
  • 150 gr. zahar pudra
  • 250 gr. unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • Sirop :400 ml. apa
  • 150 gr. zahar
  • 2 plicuri cappuccino ciocolata
  • 1 fiola esenta rom
  • Glazura: 2 plicuri Glazura Decor Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Blatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc batz.
se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.
Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza.
In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt pe fund, se pune compozitia si se coace 30-35 minute la 170 grade C iar ultimele 5 minute la foc iute.
Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.


Crema : untul partial topit se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se adauga galbenusurile,cacao si esenta de rom. Se mixeaza 1 minut si se intinde uniform peste blatul insiropat.


Sirop : se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Glazura se face conform instructiunilor de pe plic.


sursa retetei : culinar.ro









 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (33)

nadina73 1

26.04.2010, 10:03

esti draguta foc flori

Julie 1

29.04.2010, 11:39

Si pe mine m-ai cucerit! 5 furculite ai si de la mine!

leoflori 1

29.04.2010, 14:28

multumesc Julie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!