Tort Diplomat 2

de soryna1981 in Torturi, 20 Ian 2012 | 7189 vizualizari

 

Pentru ca, luna aceasta a fost ziua de nume a sotului meu Sf. Ioan, am ales sa-i fac un tort pe care il adora oricand "DIPLOMAT", tot ce contine frisca este innebunit. Am reusit ca de obicei sa fac pozele la ultima 100 de metri, deoarece foarte multe retete am facut, dar nu reuseam sa le fac poze, in schimb mi-am propus ca pe viitor sa fiu mai "pe faza" si sa fac pozele din timp :)

 

INGREDIENTE

 Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat Dr. Oetker
  • coaja de la o lamaie mare
  • 8 linguri faina
Umplutura: 
  • 700 ml frisca Meglle
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 pliculete zahar pudra Dr. Oetker
  • 2 cutii compot fructe(1 cutie ananas, 1 cutie fructe exotice)
  • 4 linguri stafide
  • esenta rom
Sirop:
  • sucul de a cele 2 conserve
  • sucul de la 2 portocale mari stoarse
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat 2:

Blat: Albusurile cu un praf sare se mixeaza pana devin spuma, se pune pe rand zaharul se mixeaza pana se face albusul tare ca de bezea. Intr-un bol separat se amesteca galbenusurile cu uleiul,zaharul vanilat si coaja de la lamaie, apoi se incorporeaza in albusurile batute si se mai mixeaza doar cca 30 sec sa se incorporeze totul.Se pune si faina pe rand,dar se incorporeaza usor cu o spatula/lingura lemn.

Se mai taie bucatelele din compot sa fie de marimea potrivita si se pun la scurs.

 Tava unsa cu ulei si tapetata cu faina/sau hartie copt se pune continutul in tava si se da la cuptor pana la trecerea cu scobitoarea. Dupa coacere se da la racire completa. Dupa racire completa se taie in 3 talere., dar stratul de jos sa fie putin mai gros decat celelalte doua.

Umplutura:

Se bate frisca foarte bine cu mixerul impreuna cu zaharul pana se formeaza bulgarasi.
La inmuiat se pun stafidele intr-un pahar cu 200 ml apa si esenta rom.
Se amesteca sucul de la compot cu cel de la cele 2 portocale, se pune primul taler de blat pe un platou se insiropeaza cu acest amestec uniform, se imparte cantitatea de frisca in 2 jumatati. Din prima jumatate de frisca se pune un strat de 1 cm frisca se presara jumatate din fructe si stafidele deja strecurate,sa fie uniform si peste se pune restul de frisca. Urmeaza al 2-lea strat de blat se insiropeaza si se pune la fel frisca, fructe, stafidele si restul de frisca sa acopere fructele. Se incheie cu al 3-lea blat se insiropeaza.
 Separat se bat cele 300 ml frisca lichida, se imbraca si se orneaza tortul dupa preferinta.Eu am mai ras putina ciocolata pe deasupra si am ornat cu mandarine.

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti sa mai puneti fructe proaspete de care doriti, sau sa faceti numai dintr-un tip de fruct si nu amestecate, fie ele compot sau fructe proaspate.

2

Daca este posibil se poate face blatul cu o zi inainte de folosire, se va taia si insiropa mult ma bine si v-a avea o"tinuta"mai frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

anomisana 1

22.01.2012, 15:00

Frumos tort, felicitări.

mirela0911 1

22.01.2012, 16:19

foarte frumos!

soryna1981 1

23.01.2012, 09:38

Va multumesc pt aprecieri....

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Diplomat, cu stafide si fructe exotice