Primul meu tort

de epurasha2bb in Torturi, 9 Aug 2010 | 5357 vizualizari

 

intrucat mai dureaza pana-mi recuperez aparatul foto am cautat in vechile mele poze si am gasit poza cu primul meu tort facut acasa, o reteta simpla dar gustoasa.

 

INGREDIENTE

pt.blat:

  • 8 oua,
  • 7 linguri apa,
  • 7 linguri ulei,
  • 1 cana si jumatate faina,
  • 1 cana si jumatate zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 1 zahar vanilat/esenta de vanilie.

creme:

  • 1 plic praf pentr crema caramel;
  • 1 plic praf pentru crema de ciocolata;
  • 500 ml lapte rece de la cutie;
  • 6 linguri zahar pt.creme;  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Primul meu tort:

Se pregateste blatul de tort din compozitia de pandispan turnata intr-o tava rotunda unsa si tapetata.Se coace , se lasa sa se raceasca putin si apoi se taie in 3.Se insiropeaza cu un sirop facut simplu din apa cu putin zahar si cateva picaturi esenta de rom.


Se pregatesc cremele batute cu mixerul impreuna cu laptele si putin zahar ca in instructiuni.


Se umple tortul cu cremele pe rand si se pastreaza o parte pentru ornat deasupra.


Mai folosim cateva patratele de ciocolata neagra topita la bain marie si puse intr-o punguta sau seringuta se foloseste la ornat deasupra .Cu ajutorul unei forme de fursec in forma de floare i mijlocul carora turnam crema de caramel vom realiza niste flori bej pe fondul maron inchis al cremei de ciocolata.


Este foarte simplu de facut! si rapid si gustos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Primul meu tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Laly 1

10.08.2010, 00:10

Epurash arata super,sa stii ca s-ar manca asa cum este ,daca ar mai fi

lia maria 1

10.08.2010, 11:40

roberta draga meatortul tau nu este deloc de raseste de mancat

Corinuta 1

11.08.2010, 00:32

E mumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu mere

ieri la 20:45

Supa rece de Roșii  - Salmorejo (Andaluzia)

pe 22.09 la 22:00

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

pe 22.09 la 21:52

RETETA RECOMANDATA
Dobos tort