Tort cu crema de vanilie

de Angelina_Elena in Torturi, 9 Feb 2013 | 3602 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 250 ml frisca batuta tare
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 1 cescuta apa
  • 1\2 cescuta zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Decor:
  • frisca batuta
  • aschii de ciocolata cu lapte
  • aschii de ciocolata alba
  • 100 g ciocolata cu lapte + 1 lingurita unt
  • 5 bomboane Ferrero Rocher
  • 5 bomboane Raffaello
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie:

Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam putin cate putin zaharul.


Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si faina amestecam cu praful de copt si cacaoa.


Punem aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam vasul la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.


Crema: Intr-un ibric punem 200 ml lapte la fiert.


Intr-un bol punem faina, zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie.


Omogenizam usor si adaugam treptat laptele ramas(50 ml).


Cand laptele incepe sa fiarba adaugam compozitia precedenta si lasam sa fiarba la foc mic pana cand se ingroasa.


Luam de pe foc si adaugam untul, amestecand pana se incorporeaza bine in crema.


Lasam la racit.


Dupa ce crema s-a racit complet, o amestecam cu frisca batuta.


Sirop: Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit, apoi luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie.


Asamblare: Blatul rece de tort se taie in doua.


Punem prima parte de blat pe un platou, insiropam bine apoi intindem crema peste.


Apoi punem peste crema ce-a de-a doua parte de blat si o insiropam bine si pe aceasta.


Imbracam tortul in frisca, apoi il glazuram pe margine cu ciocolata topita impreuna cu untul pe baie de aburi.


Pe margine decoram tortul cu aschii de ciocolata cu lapte, iar deasupra cu aschii de ciocolata alba.


Pe marginea tortului punem bomboanele Raffaello si Ferrero Rocher.


Se da la frigider pana la servire.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Pentru copt blatul am folosit o tava cu diametrul de 25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

COMENTARII (48)

karla 1

11.03.2013, 19:10

super sigur am sa incerc reteta

Alina26 1

11.03.2013, 20:35

La multi ani!!!!!!

Angelina_Elena 1

11.03.2013, 23:18

Va multumesc tuturor pentru urari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!