Tort cu crema de ciocolata, crema de branza si visine

de mirela0911 in Torturi, 3 Iul 2014 | 2244 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • un praf de sare
  • 1 lgt coaja de portocale
  • 2 lg apa
  • 3 lg ulei
  • 12 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150 ml frisca
  • 150 g ciocolat cu lapte
  • 100 g visine fara samburi
  • Pentru crema de branza:
  • 300 g branza de vaci cremoasa
  • 5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml frisca
  • 100 g visine fara samburi
  • Mai trebuie:
  • apa + zahar dupa gust pentru insiropat
  • frisca pentru ornat
  • bombonele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata, crema de branza si visine:

Blat: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu praful de sare si zaharul adaugat cate o lingura. Se pune apa, uleiul, coaja de portocala si galbenusurile pe rand amestecand usor. Faina si praful de copt se amesteca apoi se toarna in ploaie amestecand cu miscari usoare pana la omogenizare. Se pune compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 minute (sa treca testul scobitorii). Dupa racire se taie blatul in trei.


Crema de ciocolata: Intr-o craticioara se pune la foc frisca impreuna cu ciocolata rupta bucatele pana ce aceasta se topeste. Se omogenizeaza si se da la rece pentru cel putin o ora. Se mixeaza bine pana obtinem o crema pufoasa.


Crema de branza: Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat. Se bate frisca si se pune peste branza amestecand usor pana la omogenizare.


Pe un platou se aseaza un blat. Se insiropeaza apoi se unge cu crema de branza. Se pun deasupra visinele apoi cel de-al doilea blat. Se insiropeaza si se unge cu crema de ciocolata (pastram 2-3 lg pentru ornat). Se pun visinele deasupra apoi ultimul blat. Se insiropeaza apoi incepem ornarea tortului dupa imaginatie.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata, crema de branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

gaby_duceag 1

06.07.2014, 09:45

o bunatate!

MOKUSKA 1

08.07.2014, 16:14

foarte bun

mirela0911 1

08.07.2014, 19:50

Gaby Mokuska multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort cu rulada si crema de visine