Tort de biscuiti, cu ciocolata si menta

de laura_n in Torturi, 9 Iun 2016 | 2659 vizualizari

 

Un desert indragit intr-o forma festiva, cu cateva ingrediente supriza.
Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti cu unt
  • 400 gr rahat simplu
  • 150 miez nuca
  • 400 gr ciocolata neagra
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte dulce
  • cateva fire menta proaspata
  • 3 lg zahar
  • 3 lg cacao neagra
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 50 ml apa
  • 50 gr ciocolata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti, cu ciocolata si menta:

Biscuitii se macina grosier, eu i-am rupt bucatele. Rahatul se taie cubulete, se pune pe foc, in putina apa, pana se desface usor, apoi se adauga peste biscuiti. Miezul de nuca se macina grosier, daca doriti, puteti sa coaceti usor inainte miezul. Se adauga peste biscuiti.


Ciocolata, untul si laptele se topesc si se amesteca pana devine omogen sosul. Se adauga 3/4 din cantitate peste biscuiti.


Menta se spala, se toaca extrem de marunt, se adauga peste celelalte ingrediente.


Se amesteca toate ingredientele, in caz ca mai e nevoie de putin lichid, suplimentati cu putin sos de ciocolata. Se asaza compozitia in forme, se niveleaza.


Separat, se pune la fiert 50 ml apa, 3 linguri de zahar si 3 de cacao, 3 linguri de ulei. Se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga 50 gr de ciocolata. Rezulta un sos tare gustos cu care se glazureaza tortul.


Se orneaza dupa bunul plac, si se lasa sa se intrepatrunda bine aromele, inainte de a-l servi.


Menta combinata cu ciocolata neagra ii confera un gust si o aroma aparte, grozava!


Sa va fie de folos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti, cu ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

29.06.2016, 23:25

M-am indragostit...si sunt tareeee fericit...la la la la laaaaaa.....vai cum arata! M-am topit!

dantes 1

04.07.2016, 06:42

Delicios!

Xandrinne 1

04.07.2016, 08:43

Tare bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu crema de portocale (de post)