Triple Chocolate Cheescake

de Geanina87 in Torturi, 1 Ian 2014 | 4027 vizualizari

 

Reteta e preluata de la bucataras Poliana careia ii multumesc frumos. Eu am "ornat" diferit, nu am folosit Toffifee si caramelul meu e dulce ,nu sarat :)

 

INGREDIENTE

Crusta:

  • 350 g biscuiti
  • 150 g unt
  • 2 linguri de lapte
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Caramel:

  • 200 g zahar
  • 4 lg apa
  • 70 g unt
  • 70 g smantana grasa
  • 100 g arahide prajite nesarate

Primul strat de ciocolata:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura de lapte

Crema de branza:

  • 300 g branza de vaci
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g smantana
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 4 g gelatina

Al doilea strat de ciocolata:

  • 100 g ciocolata
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura ulei

Decor: Pasta de zahar facuta in casa

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triple Chocolate Cheescake:

Caramel: Intr-o cratita cu fund dublu punem zaharul si apa si lasam la foc mediu sa se caramelizeze, amestecand cu o lingura din lemn.Cand incepe sa fiarba nu mai amestecam si dam focul mai mare.Cand isi schimba culoarea (auriu), luam de pe foc,adaugam smantana amestecand rapid si untul (la temperatura camerei) taiat cubulete.La final punem si alunele si lasam caramelul la racorit.

Crusta: Biscuitii ii sfarmam cu ajutorul robotului, ii punem intr-un bol mai mare, adaugam cacaoa,zaharul,scortisoara,laptele si untul topit si omogenizam.Tapetam o tava cu fund detasabil cu hartie de copt. Eu m-am ajutat de inelul de tort din Camara ;) Presam biscuitii in tava, dar si pe peretii acesteia cu ajutorul unui pahar.Dam la congelator 10 minute pentru o racire mai rapida,apoi turnam caramelul racorit, dupa care dam iar la rece. Pregatim primul strat de ciocolata: rupem ciocolata bucatele si o topim pe baie de aburi impreuna cu uleiul si laptele.Lasam sa se racoreasca si cand caramelul e intarit turnam ciocolata deasupra si dam la rece.

Crema de branza:Gelatina o punem lin 3 linguri de apa si o lasam vreo 10 minute.Ciocolata alba o topim pe baie de aburi si o lasam sa se racoreasca.Cand inca mai este calda punem si gelatina si amestecam sa se dizolve granulele. Intr-un bol mai mare omogenizam branza si smantana cu ajutorul unui blender,dupa care ne folosim de un mixer la viteza mica.Punem ciocolata si mixam in continuare, apoi incorporam cu grija frisca batuta. Crema de branza o turnam peste primul strat de ciocolata si dam la congelator pentru 10 minute, timp in care pregatim al doilea strat de ciocolata care se prepara la fel ca primul strat.Se lasa la racorit putin,apoi se toarna peste crema de branza intarita. Se lasa la frigider 2-3 ore. Se orneaza dupa bunul plac si se serveste cu mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Triple Chocolate Cheescake" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tortulet din piscot