Tort cu ciocolata

de Julia_Snow in Torturi, 19 Mai 2014 | 8605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom si esenta de coniac
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 500 g. unt nesarat
  • 600 g. ciocolata
  • esenta de coniac
  • 100 g. miez de nuca sfaramat
  • Sirop:400 ml. apa
  • 4 linguri zahar
  • esenta rom dupa gust

(eu nu am folosit tot siropul rezultat)Capsuni si creioane dr. Oetker, pentru decor.

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blatul:
Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Peste ele se adauga faina , in ploaie si se amesteca usor pana se incorporeaza.
Galbenusurile se freaca bine cu praful de copt si esenta de coniac si de rom(in cantitati dupa preferinta). Peste ele se adauga cacaoa si apoi se unesc cu albusurile cu faina.
Se pune compozitia in forma de copt (eu am folosit cu diametrul de 28 ), se scutura usor sa se aseze si se coace 30-35 de minute, in functie de cuptor. Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.
Dupa ce este copt blatul, se lasa la racit si se taie in doua (sau 3, dupa preferinta si depinzand de cat este de inalt).

Crema:
Ciocolata, rupta bucatele se topeste la bain-marie. Se lasa sa se tempereze usor, apoi se incorporeaza untul si esenta de coniac.

In forma de tort se pune folie de plastic si apoi se aseaza prima jumatate de blat care se insiropeaza bine.

Se pune un strat generos de ciocolata (dar se pastreaza o parte pentru imbracat tortul), se presara nucile sfaramate si apoi din nou ciocolata, pentru a avea aderenta a doua parte a blatului. Se insiropeaza si aceasta la randul ei, se acopera cu folie si se lasa la frigider macar doua ore (ideal de pe o zi pe alta).
Se scoate tortul pe farfuria pe care urmeaza sa fie servit si se imbraca in restul de ciocolata. 
Se lasa la frigider pana se intareste invelisul si se trece la decorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (24)

portiadelumina 1

20.05.2014, 15:04

Eu am venit la sfârşit, ştiind că rămâne felia cea mai mare. Frumos, şi pentru frumuseţea lui, uite, ai strâns peste 2000 de vizializări.

Julia_Snow 1

20.05.2014, 17:46

Multumesc, padre
Da, cu siguranta la sfarsit ramane felia cea mai mare!

reisnaor_2006 1

12.11.2014, 20:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu "peripetii"