Tort cu ciocolata

de Julia_Snow in Torturi, 19 Mai 2014 | 5686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom si esenta de coniac
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 500 g. unt nesarat
  • 600 g. ciocolata
  • esenta de coniac
  • 100 g. miez de nuca sfaramat
  • Sirop:400 ml. apa
  • 4 linguri zahar
  • esenta rom dupa gust

(eu nu am folosit tot siropul rezultat)Capsuni si creioane dr. Oetker, pentru decor.

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blatul:

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Peste ele se adauga faina , in ploaie si se amesteca usor pana se incorporeaza.

Galbenusurile se freaca bine cu praful de copt si esenta de coniac si de rom(in cantitati dupa preferinta). Peste ele se adauga cacaoa si apoi se unesc cu albusurile cu faina.

Se pune compozitia in forma de copt (eu am folosit cu diametrul de 28 ), se scutura usor sa se aseze si se coace 30-35 de minute, in functie de cuptor. Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.

Dupa ce este copt blatul, se lasa la racit si se taie in doua (sau 3, dupa preferinta si depinzand de cat este de inalt).



Crema:

Ciocolata, rupta bucatele se topeste la bain-marie. Se lasa sa se tempereze usor, apoi se incorporeaza untul si esenta de coniac.



In forma de tort se pune folie de plastic si apoi se aseaza prima jumatate de blat care se insiropeaza bine.



Se pune un strat generos de ciocolata (dar se pastreaza o parte pentru imbracat tortul), se presara nucile sfaramate si apoi din nou ciocolata, pentru a avea aderenta a doua parte a blatului. Se insiropeaza si aceasta la randul ei, se acopera cu folie si se lasa la frigider macar doua ore (ideal de pe o zi pe alta).

Se scoate tortul pe farfuria pe care urmeaza sa fie servit si se imbraca in restul de ciocolata.

Se lasa la frigider pana se intareste invelisul si se trece la decorat.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

portiadelumina 1

20.05.2014, 15:04

Eu am venit la sfârşit, ştiind că rămâne felia cea mai mare. Frumos, şi pentru frumuseţea lui, uite, ai strâns peste 2000 de vizializări.

Julia_Snow 1

20.05.2014, 17:46

Multumesc, padre
Da, cu siguranta la sfarsit ramane felia cea mai mare!

reisnaor_2006 1

12.11.2014, 20:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort de caramel cu ciocolata