Tort cu ciocolata

de Julia_Snow in Torturi, 19 Mai 2014 | 5969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom si esenta de coniac
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 500 g. unt nesarat
  • 600 g. ciocolata
  • esenta de coniac
  • 100 g. miez de nuca sfaramat
  • Sirop:400 ml. apa
  • 4 linguri zahar
  • esenta rom dupa gust

(eu nu am folosit tot siropul rezultat)Capsuni si creioane dr. Oetker, pentru decor.

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blatul:

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Peste ele se adauga faina , in ploaie si se amesteca usor pana se incorporeaza.

Galbenusurile se freaca bine cu praful de copt si esenta de coniac si de rom(in cantitati dupa preferinta). Peste ele se adauga cacaoa si apoi se unesc cu albusurile cu faina.

Se pune compozitia in forma de copt (eu am folosit cu diametrul de 28 ), se scutura usor sa se aseze si se coace 30-35 de minute, in functie de cuptor. Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.

Dupa ce este copt blatul, se lasa la racit si se taie in doua (sau 3, dupa preferinta si depinzand de cat este de inalt).



Crema:

Ciocolata, rupta bucatele se topeste la bain-marie. Se lasa sa se tempereze usor, apoi se incorporeaza untul si esenta de coniac.



In forma de tort se pune folie de plastic si apoi se aseaza prima jumatate de blat care se insiropeaza bine.



Se pune un strat generos de ciocolata (dar se pastreaza o parte pentru imbracat tortul), se presara nucile sfaramate si apoi din nou ciocolata, pentru a avea aderenta a doua parte a blatului. Se insiropeaza si aceasta la randul ei, se acopera cu folie si se lasa la frigider macar doua ore (ideal de pe o zi pe alta).

Se scoate tortul pe farfuria pe care urmeaza sa fie servit si se imbraca in restul de ciocolata.

Se lasa la frigider pana se intareste invelisul si se trece la decorat.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

portiadelumina 1

20.05.2014, 15:04

Eu am venit la sfârşit, ştiind că rămâne felia cea mai mare. Frumos, şi pentru frumuseţea lui, uite, ai strâns peste 2000 de vizializări.

Julia_Snow 1

20.05.2014, 17:46

Multumesc, padre
Da, cu siguranta la sfarsit ramane felia cea mai mare!

reisnaor_2006 1

12.11.2014, 20:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Tort elegant