Tort masina

de cec in Torturi, 20 Iul 2011 | 5557 vizualizari

 

Am primit provocarea de a face un tort masina si asta e ceea ce a iesit. Sunt constienta ca se poate si mai bine, dar ma straduiesc sa progresez

 

INGREDIENTE

  • 5 oua  
  • 200 g zahar  
  • 200 ml ulei  
  • 100 ml apa  
  • 300 g faina  
  • 1 praf de copt  
  • 2 linguri cacao
  • plus inca o jumatate de portie de blat
  •  crema ganache  
  • 600g ciocolata  
  • 800ml frisca + 200ml frisca  
  • 2 plicuri de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort masina:

Pt acest tort am folosit un blat si jumatate. Am frecat galbenusurile cu zahar si apoi am adugat ulei ca la maioneza, apoi apa. Separat am amestecat faina cernuta cu praful de copt si cacaoa, apoi am adaugat amestecul in compozitia cu oua. Albusurile le-am batut spuma. Si le-am adaugat in blat. Am copt 25 minute pe hartie de copt.


Am pus gelatina la inmuiat cu 6 linguri de apa rece. Ciocolata am pus-o la topit cu 800 ml de frisca. Am incalzit doar pana la punctul de fierbere. Dupa ce s-a racorit am adaugat gelatina si am omogenizat. Am batut 200 ml de frisca si am amestecat cu ciocolata racita, usor pana s-a incorporat bine.


Am folosit la baza un blat (blatul fiind negresa din 5 oua) facut in tava de 20/30 + o prelunghire de vreo 3 degete si un pic peste jumatate de blat partea de deasupra.


Am pus foaie blat, crema, foaie blat, crema, blat, apoi un pic intr-o parte am continuat cu crema blat, crema, blat si dupa ce a stat la rece am inceput sa modelez taind in asa fel incat sa arate a masina, am imbracat in unt si apoi in pasta de zahar

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort masina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

22.07.2011, 16:08

cred k mai bine iesim cu masina asta,ce zc?

cec 1

04.08.2011, 18:06

asa cred si eu, e un pic mai spatioasa

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 09:32

ms k ai acceptat ce o sa ne mai distram

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache si capsuni