Tort masina

de cec in Torturi, 20 Iul 2011 | 6516 vizualizari

 

Am primit provocarea de a face un tort masina si asta e ceea ce a iesit. Sunt constienta ca se poate si mai bine, dar ma straduiesc sa progresez

 

INGREDIENTE

  • 5 oua  
  • 200 g zahar  
  • 200 ml ulei  
  • 100 ml apa  
  • 300 g faina  
  • 1 praf de copt  
  • 2 linguri cacao
  • plus inca o jumatate de portie de blat
  •  crema ganache  
  • 600g ciocolata  
  • 800ml frisca + 200ml frisca  
  • 2 plicuri de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort masina:

Pt acest tort am folosit un blat si jumatate. Am frecat galbenusurile cu zahar si apoi am adugat ulei ca la maioneza, apoi apa. Separat am amestecat faina cernuta cu praful de copt si cacaoa, apoi am adaugat amestecul in compozitia cu oua. Albusurile le-am batut spuma. Si le-am adaugat in blat. Am copt 25 minute pe hartie de copt.


Am pus gelatina la inmuiat cu 6 linguri de apa rece. Ciocolata am pus-o la topit cu 800 ml de frisca. Am incalzit doar pana la punctul de fierbere. Dupa ce s-a racorit am adaugat gelatina si am omogenizat. Am batut 200 ml de frisca si am amestecat cu ciocolata racita, usor pana s-a incorporat bine.


Am folosit la baza un blat (blatul fiind negresa din 5 oua) facut in tava de 20/30 + o prelunghire de vreo 3 degete si un pic peste jumatate de blat partea de deasupra.


Am pus foaie blat, crema, foaie blat, crema, blat, apoi un pic intr-o parte am continuat cu crema blat, crema, blat si dupa ce a stat la rece am inceput sa modelez taind in asa fel incat sa arate a masina, am imbracat in unt si apoi in pasta de zahar

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort masina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

22.07.2011, 16:08

cred k mai bine iesim cu masina asta,ce zc?

cec 1

04.08.2011, 18:06

asa cred si eu, e un pic mai spatioasa

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 09:32

ms k ai acceptat ce o sa ne mai distram

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se curata legumele coapte
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure

ieri la 21:13

Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine

de Rocsi 9

ieri la 18:56

Salata de castravete cu sos de avocado

ieri la 14:05

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone si nuci