Tiramisu reţetă originală

de georgiaskitchen in Prajituri, 22 Apr 2014 | 12564 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Rețeta aceasta face parte din categoria celor  preferate de familie. Se face rapid și la fel de rapid dispare din farfurie, vă garantez!!! Ce îmi place cel mai mult la această versiune de Tiramisu, este faptul că gălbenușurile se amestecă pe bain-marie și nu se pun crude. 

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 250 g brânză mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 4 gălbenușuri
  • 3-4 linguri zahăr
  • o fiolă esență rom
  • 1 pachet mic de pișcoturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Pentru început pregătiți cafeaua (cam 200ml) pentru pișcoturi, pe care o îndulciți și o aromatizați cu esență de rom și o lăsați deoparte la răcit. Frecați gălbenușurile cu zahărul pe bain-marie aproximativ 5 minute, până ce zahărul se topește și compoziția se transformă într-o cremă. Lăsați crema să se răcească, iar între timp bateți frișca. După ce crema s-a răcit, puneți brânza mascarpone peste aceasta, lingură cu lingură amestecând bine până la omogenizare. La final adăugați frișca împreună cu esența de rom. 

Pregătiți un platou sau o tavă și treceți jumătate din pișcoturi prin cafea și așezați-le unul lângă altul. Turnați jumătate din cremă, apoi restul de pișcoturi și bineînțeles restul de cremă...:)

Pudrați cu cacao și dați la rece pentru cel puțin 4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu