Tort Cremsnit

de dobrezaira in Torturi, 11 Dec 2012 | 5909 vizualizari

 

Pentru ca astazi este ziua mea, mi-am propus sa fac un tort asa cum imi place mie, cu vanilie si fructe. Eu personal nu ma dau in vant dupa ciocolata ( ceea ce nu pot spune despre copii), asadar astazi am profitat si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • -1 aluat foietaj Bella
  • Crema 1
  • - Crema Cremsnit Dr.Oetker
  • 700 ml lapte dulce
  • Pentru choux-uri
  • - 100 gr. unt,
  • 200 ml apa,
  • 200 gr faina,
  • 4 oua
  • Crema 2
  • - 500 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 3-4 linguri faina
  • 100 gr unt vanilie
  • 300 gr frisca lichida
  • Pentru ornat
  • - fructe proaspete si zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cremsnit:

Mai intai eu am facut choux a la creme. Am pus untul cu apa la fiert, cand a clocotit si untul s-a topit am turnat toata faina si am amestecat pe foc pana s-a omogenizat. Am dat la rece si cand coca a devenit usor calduta am adaugat ouale unul cate unul amestecand dupa fiecare pana la incorporare. Am pus compozitia in seringa si am facut gramajoare mici pe care le-am copt la foc mai intai iute, iar apoi potrivit ( mi-au iesit 2 tavi).


Intre timp am pregatit crema pentru choux: faina, zaharul si laptele fiert si racit le-am pus pe foc pana s-a facut ciulama. Am dat la rece si apoi am incorporat untul, cu mixerul, apoi frisca batuta. Cu aceasta crema am umplut gramajoarele pe care eu le-am taiat pe jumatate.


Aluatul de foietaj dezghetat ( 2 foi) l-am decupat cu o farfurie de 25cm diametru si am copt pe dosul formei de tort, pe rand cele doua foi. Din restul am facut saleuri.


Crema Cremsnit de la Dr. Oetker, mai exact praful l-am mixat cu 700 ml lapte rece.


Asamblare : Am pus un "blat" de foietaj, crema cremsnit, al doilea blat, am uns marginile si pe deasupra cu crema de la choux, iar peste, pe margine am asezat choux-uri, iar in mijloc am pus felii de kiwi si de portocala. Am pudrat cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Cine doreste poate pune gelatina peste fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

diana_k 1

12.12.2012, 15:11

la multi ani!!!

diaconta 1

12.12.2012, 16:21

abia acum am ajuns sa cer o felie
inca o data La multi ani si tot ce-ti doresti

LUK 1

14.12.2012, 16:30

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert altfel de cremes