Tort Cremsnit

de dobrezaira in Torturi, 11 Dec 2012 | 11703 vizualizari

 

Pentru ca astazi este ziua mea, mi-am propus sa fac un tort asa cum imi place mie, cu vanilie si fructe. Eu personal nu ma dau in vant dupa ciocolata ( ceea ce nu pot spune despre copii), asadar astazi am profitat si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • -1 aluat foietaj Bella
  • Crema 1
  • - Crema Cremsnit Dr.Oetker
  • 700 ml lapte dulce
  • Pentru choux-uri
  • - 100 gr. unt,
  • 200 ml apa,
  • 200 gr faina,
  • 4 oua
  • Crema 2
  • - 500 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 3-4 linguri faina
  • 100 gr unt vanilie
  • 300 gr frisca lichida
  • Pentru ornat
  • - fructe proaspete si zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cremsnit:

Mai intai eu am facut choux a la creme. Am pus untul cu apa la fiert, cand a clocotit si untul s-a topit am turnat toata faina si am amestecat pe foc pana s-a omogenizat. Am dat la rece si cand coca a devenit usor calduta am adaugat ouale unul cate unul amestecand dupa fiecare pana la incorporare. Am pus compozitia in seringa si am facut gramajoare mici pe care le-am copt la foc mai intai iute, iar apoi potrivit ( mi-au iesit 2 tavi).

Intre timp am pregatit crema pentru choux: faina, zaharul si laptele fiert si racit le-am pus pe foc pana s-a facut ciulama. Am dat la rece si apoi am incorporat untul, cu mixerul, apoi frisca batuta. Cu aceasta crema am umplut gramajoarele pe care eu le-am taiat pe jumatate.

Aluatul de foietaj dezghetat ( 2 foi) l-am decupat cu o farfurie de 25cm diametru si am copt pe dosul formei de tort, pe rand cele doua foi. Din restul am facut saleuri.

Crema Cremsnit de la Dr. Oetker, mai exact praful l-am mixat cu 700 ml lapte rece.

Asamblare : Am pus un "blat" de foietaj, crema cremsnit, al doilea blat, am uns marginile si pe deasupra cu crema de la choux, iar peste, pe margine am asezat choux-uri, iar in mijloc am pus felii de kiwi si de portocala. Am pudrat cu zahar.

TIPS-URI

1

Cine doreste poate pune gelatina peste fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

diana_k 1

12.12.2012, 15:11

la multi ani!!!

diaconta 1

12.12.2012, 16:21

abia acum am ajuns sa cer o felie
inca o data La multi ani si tot ce-ti doresti

LUK 1

14.12.2012, 16:30

La multi ani!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Cremsnit