TORT "VIS DE IARNA"

de amalia01 in Torturi, 2 Ian 2016 | 1204 vizualizari

 

Am vrut sa pregatesc un tort usor pentru noaptea dintre ani.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lg zeama de lamaie
  • Crema:
  • 500 g branza mascarpone Delaco
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 lg zahar pudra
  • piscoturi
  • 3 lg cacao instant
  • 200 ml apa calda
  • decoratiuni
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT "VIS DE IARNA":

1. Blat:


Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul.


Apoi bati albusurile spuma tare.


Amesteci cele 2 compozitii si adaugi faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.


Torni compozitia in tava rotunda cu pereti detasabili , in care ai asezat hartie pentru copt, si dai la cuptorul incins pentru cca 30 minute( verifici blatul cu o scobitoare).


Cand este copt, il lasi sa se raceasca in tava, apoi indepartezi hartia si reasezi blatul in inelul pozitionat pe platou.



2. Crema:


Branza mascarpone o bati cu mixerul impreuna cu zaharul pudra, pana cand devine o spuma( cca 3 minute, la viteza medie).


Bati frisca si amesteci cele 2 creme.


Asezi jumatate din crema peste blat.


Prepari un sirop din cacaoa instant si apa calda si inmoi piscoturile pe care le asezi peste crema.


Adaugi restul de crema peste piscoturi, pudrezi cu cacao si dai la rece pentru 3 ore.


Indepartezi inelul si il decorezi dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT "VIS DE IARNA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

mirela0911 1

02.01.2016, 15:02

Frumos!

Camelya 1

02.01.2016, 18:00

Foarte frumos!

MotanLaOale 1

03.01.2016, 13:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura