Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma.
Adaugam galbenusurile unul cate unul peste albusurile spuma si amestecam cu un tel.
Punem pe rand taratele de ovaz si de grau, laptele praf, cacaua, indulcitorul si praful de copt si amestecam incet cu telul.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt (26 cm diametru) si turnam compozitia obtinuta.
Preincalzim cuptorul si lasam tava in cuptor pentru aprox. 25-30 de minute la foc mica pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca si pregatim crema.
Crema:
Amestecam branza cu indulcitorul si esenta de vanilie.
Budinca:
Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece.
Intr-o craticioara punem 600 ml suc la foc mic, iar restul de 100 ml il amestecam separat cu praful de budinca si indulcitorul.
Cand sucul incepe sa clocoteasca adaugam compozitia obtinuta si amestecam cu telul pana cand compozitia se ingroasa si devine translucida. O dam la o parte, adaugam gelatina si amestecam. O lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Eu am amestecat in budinca cu telul din cand in cand pentru a nu se forma acea crusta deasupra.
Asamblare:
Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara si punem blatul pe care il intepam cu o scobitoare din loc in loc si il insiropam cu siropul pregatit (amestecam laptele degresat cu esenta si indulcitorul).
Punem crema de branza peste blat, iar peste aceasta adaugam budinca si dam la frigider pentru cateva ore.
Inlaturam folia alimentara si il transferam pe un platou.
Se pastreaza la frigider.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola