Tort sah cu bomboane M&M si mouse de jeleu

de cec in Torturi, 20 Noi 2010 | 4059 vizualizari

 

Dulce si bun, copiii tot veneau si luau zicand ca e inghetata

 

INGREDIENTE

  Blat

  • 5oua
  • 10 linguri de lapte
  • 18-20 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf copt

  Mousse de jeleu

  • 3 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 70g jeleu(ursuleti, viermisori, paianjeni)
  • 400-500ml frisca lichida

350-400ml frisca lichida pt ornare

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort sah cu bomboane M&M si mouse de jeleu:

Preparare blat



Albusurile, 5 linguri zahar, praful de copt si un pic de sare le-am mixat bine

Galbenusurile, restul de zahar si zaharul vanilat le-am amestecat bine pana s-au albit, Am adaugat uleiul si dupa ce am amestecat bine am adaugat si laptele

Am adaugat compozitia de galbenusuri albusurilor mixand bine, apoi am adaugat faina

Am turnat in tava tapetata cu hartie de copt, am imprastiat deasupra niste bomboane m&m si am bagat in cuptor la foc potrivit


Preparare mouse

Am pus la inmuiat jeleurile

Ouale impreuna cu zaharul le-am mixat pe baie de abur pana s-au ingrosat

Am adaugat laptele, am mixat, apoi am dat deoparte pt a se mai racori

Am topit jeleurile (cu grija sa nu fiarba)

Cand compozitia sa mai racorit am turnat zeama rezultata din jeleuri amestecand bine

Am lasat sa se mai raceasca timp in care am batut frisca

Am pus frisca in compozitia racita si am amestecat pana la omogenizare



Asamblare



Blatul l-am taiat fasii cat de cat egale

Intr-o cutie (din cele pt prajituri cu cartonul infoliat) am asezat un rand de fasii incercand sa pastrez distanta egala intre ele, am turnat cu lingura crema intre fasii, am infipt si in crema cateva bomboane m&m, am pus alt rand de fasii de data asta peste crema, am turnat crema intre, apoi inca un rand si am dat la rece pt a se intari



Dupa intarire am scos , am taiat marginile cutiei (ramanand fundul ei ca si platou) si am ornat cu frisca (mai am de lucrat la ornarea cu frisca)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sah cu bomboane M&M si mouse de jeleu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

cec 1

08.12.2010, 10:02

va multumesc tuturor

elena1988 1

12.01.2011, 14:10

pai vreau si eu

cec 1

16.01.2011, 07:42

data viitoare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos