Tort cu mascarpone si turta dulce

de Xandrinne in Torturi, 21 Dec 2014 | 1759 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort (home made sau din comert - eu am facut un blat din 5 oua), sau foi de prajitura din comert,
  • 250 g mascarpone,
  • 100 g turta dulce,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 100 g iaurt,
  • 1 lamaie,
  • 50 g zahar,
  • 100 g ciocolata de menaj (eu am topit niste omuleti de ciocolata),
  • 20 g unt.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone si turta dulce:

Mai intai am copt un blat de tort: am mixat 5 oua cu 150 g zahar cca 20 de minute, impreuna cu un praf de sare, dupa care in spuma de ou obtinuta am incorporat 130 g faina cernuta si 20 g cacao, treptat, amestecand cu o lingura de lemn, cu miscari usoare, largi, de jos in sus. Blatul l-am copt la 170 de garde, cca 30 de minute (pentru siguranta faceti testul scobitorii). L-am scos apoi la racorit pe un gratar.


Intr-un vas am amestecat iaurtul cu mascarpone, zeama de lamaie si zahar (nu am pus chiar toata zeama de la o lamaie), pana am obtinut o crema omogena.


Turta dulce am taiat-o bucatele mici, dupa care am amestecat-o cu crema mascarpone.


Am incorporat mai apoi si frisca lichida, batuta. Am amestecat usor.


Pentru topping am topit untul intr-o craticioara, la baine marie, am adaugat si ciocolata (rasa) si am amestecat pana s-a topit aceasta din urma.


Blatul l-am taiat in trei.


Eu am ales sa-l insiropez (am folosit niste cappuccino).


Am montat tortul pe un platou: felie de blat, 1/3 din crema, felie de blat, 1/3 din crema, felie de blat; am imbracat tortul cu restul de crema si am decorat cu bucatele de turta dulce. Peste tort am turnat toppingul de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Pentru topping folositi o ciocolata de buna calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone si turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

21.12.2014, 21:20

Cred ca a iesit super la gust!

MotanLaOale 1

21.12.2014, 21:49

merisor 1

22.12.2014, 06:35

Minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu crema de cocos