Tort diplomat cu ananas

de adela1981 in Torturi, 8 Mai 2012 | 23749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 340 gr ananas rondele din compot
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 50 gr amidon
  • 5 linguri zahar
  • 5 vanilii / 1 baton de vanilie
  • 500 ml frisca (Meggle am avut )
  • 15 gr gelatina
  • 200 ml zeama de la compotul de ananas
  • 16-18 piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu ananas:

In primul rand pregatim o crema de vanilie:


punem laptele pe foc, mixam galbenusurile cu zaharul si vaniliile, apoi adaugam amidonul. Laptele fierbinte se toarna in fir subtire, si se amesteca in continuu, apoi se pune pe foc si se lasa pana ce se ingroasa. Cand este gata se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit. Intre timp hidratam gelatina in 100 ml suc de compot si batem frisca. Gelatina se lasa la hidratat 10 min apoi se dizolva pe b.m si se adauga la crema de vanilie. Se mixeaza foarte bine , apoi adaugam frisca (pastram 2 linguri pentru ornat) si 200 gr ananas taiat in cuburi. ( pastram 4 rondele pentru ornat)


Insiropam pe rand piscoturile in restul de suc de la compot si asezam in rand, intr-o forma rotunda cu peretii detasabili. ( eu nu am mai folosit folie). Turnam crema peste piscoturi, nivelam si ornam dupa preferinta. Dam la rece pana a doua zi , daca nu ati pus folie atunci, desprindeti crema cu un cutit de pe peretii formei, apoi scoateti marginea.

 

TIPS-URI

1

Pudrati cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

babi5 1

23.06.2013, 16:21

Bunnnnnnnnnn!!

doinita2ina 1

04.08.2014, 22:53

kukibella 1

05.08.2014, 12:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu iaurt si ananas