Tort de vanilie si ciocolata

de Lavinia in Torturi, 27 Ian 2013 | 1886 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri ulei

Crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 1 fiola esenta de vanilie

Strat de ciocolata:

  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida

Glazura:

  • 150 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vanilie si ciocolata:

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.Se adauga pe rand cate un galbenus,uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt timp de 15-20 de min fiecare(testul scobitorii)


Se lasa blaturile la racit si 2 dintre ele se "ung" cu ciocolata topita cu untul si frisca.Cat timp se intareste ciocolata se prepara crema.Intr-un bol se pune laptele,praful creme ole ,esenta si frisca si se bat cu mixerul pana se intareste.




Se pune crema intre blaturi si se da la rece pentru 2-3 ore.Se glazureaza tortul cu ciocolata si se serveste cu mare pofta !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Lavinia 1

27.01.2013, 19:46

Eeeee)

Rocsi 1

27.01.2013, 20:54

Lavinia 1

27.01.2013, 21:55

rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Tort Ema