Tort de vanilie si ciocolata

de Lavinia in Torturi, 27 Ian 2013 | 1753 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri ulei

Crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 1 fiola esenta de vanilie

Strat de ciocolata:

  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida

Glazura:

  • 150 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vanilie si ciocolata:

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.Se adauga pe rand cate un galbenus,uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt timp de 15-20 de min fiecare(testul scobitorii)


Se lasa blaturile la racit si 2 dintre ele se "ung" cu ciocolata topita cu untul si frisca.Cat timp se intareste ciocolata se prepara crema.Intr-un bol se pune laptele,praful creme ole ,esenta si frisca si se bat cu mixerul pana se intareste.




Se pune crema intre blaturi si se da la rece pentru 2-3 ore.Se glazureaza tortul cu ciocolata si se serveste cu mare pofta !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Lavinia 1

27.01.2013, 19:46

Eeeee)

Rocsi 1

27.01.2013, 20:54

Lavinia 1

27.01.2013, 21:55

rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si mure