Tort de vanilie si ciocolata

de Lavinia in Torturi, 27 Ian 2013 | 1981 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri ulei

Crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 1 fiola esenta de vanilie

Strat de ciocolata:

  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida

Glazura:

  • 150 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vanilie si ciocolata:

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.Se adauga pe rand cate un galbenus,uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt timp de 15-20 de min fiecare(testul scobitorii)


Se lasa blaturile la racit si 2 dintre ele se "ung" cu ciocolata topita cu untul si frisca.Cat timp se intareste ciocolata se prepara crema.Intr-un bol se pune laptele,praful creme ole ,esenta si frisca si se bat cu mixerul pana se intareste.




Se pune crema intre blaturi si se da la rece pentru 2-3 ore.Se glazureaza tortul cu ciocolata si se serveste cu mare pofta !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Lavinia 1

27.01.2013, 19:46

Eeeee)

Rocsi 1

27.01.2013, 20:54

Lavinia 1

27.01.2013, 21:55

rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Iepuras sau Fluturas