Desert tort ecler cu capsuni

de merisor in Torturi, 7 Mai 2017 | 945 vizualizari

 

Cum nu mai făcusem de mult eclere, care sunt favoritele alor mei, m-am gândit să le prepar de data aceasta într-un tort ecler cu vanilie și căpșuni și bine am făcut, că a fost tare apreciat.
Am înlocuit zahărul cu îndulcitor natural green sugar pulbere și pe lângă faptul că este mai sănătos, nu a schimbat cu nimic gustul știut.
Alături de tort, am preparat rapid o limonadă cu mentă, banane și căpșuni și am îndulcit-o cu green sugar cuburi.
Foarte mulțumită am fost de aceste două preparate, pe care le-au savurat cu mare poftă, băieții mei.
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 ml apă
  • 200 ml ulei
  • 300 g făină
  • 6 ouă
  • un praf sare
  • Cremă de vanilie și căpșuni:
  • 4 gălbenușuri
  • 5 linguri green sugar pulbere
  • 750 ml lapte
  • 8 linguri făină
  • un praf sare
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 150 g unt (82%)
  • 500 g căpșuni
  • 10 g gelatină
  • Limonadă cu mentă și fructe:
  • 500 m apă minerală
  • 2 lămâi
  • 1 banană
  • 3-4 căpșuni
  • 2 cuburi green sugar
  • 5 frunze de mentă proaspete
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort ecler cu capsuni:

Pentru aluat, punem apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm făina, tragem vasul de pe foc și amestecăm intens, până se omogenizează compoziția.


Lăsăm această compozitie să se răcească bine, apoi încorporăm pe rând cele 6 ouă.


Lăsăm aluatul la rece 10 minute, apoi, cu ajutorul unui posh, formăm rotocoale la baza formei de copt.


Se poate și fără posh, întinzând un strat mai subțire din aluat, cam de 2 cm.


Coacem aluatul pentru 35-40 de minute, la 180 de grade C sau pâna când se rumenește bine la suprafață.


Nu deschidem cuptorul pe parcursul coacerii, deoarece aluatul crește destul de mult, formând un gol la interior, iar la contactul cu aerul rece se va lăsa.


De asemeni, după expirarea timpului, mai lăsăm aluatul în cuptor 5 minute, nu îl scoatem brusc, tot din același motiv.


Din aluatul care rămâne, formăm rotocoale într-o tavă unsă, sau tapetată cu hârtie de copt și le coacem separat pentru 35-40 de minute, la 180 de grade C.


La fel, avem grijă să nu deschidem ușa cuptorului și să nu le scoatem brusc după coacere.


Pentru crema de vanilie, frecăm gălbenușurile cu un praf de sare și 4 linguri de green sugar, apoi le diluăm cu puțin lapte rece, adăugăm făina și omogenizăm.


Completăm cu restul de lapte fierbinte, amestecând intens pentru omogenizare și fierbem crema la foc mediu, până când se îngroașă ca o budincă.


După stingerea focului, adăugăm untul tăiat în cuburi și esența de vanilie și amestecăm intens, până când acesta se topește și se încorporează în cremă.


Lăsăm crema să se răcească, acoperită cu o folie alimentară, direct peste ea, pentru a nu prinde crustă.


Căpșunile, le trecem prin blender, apoi le fierbem pentru 5-6 minute, împreună cu o lingură de green sugar.


Le trecem apoi printr-o sită să eliminăm semințele.


Când crema s-a răcit, o împărțim în două.


Într-o parte, vom adăuga căpșunile și 10 g gelatină hidratată în puțină apă rece și diluată apoi la bain marie, iar cealaltă parte, o lăsăm simplă.


Secționăm aluatul de eclere transversal și îl umplem cu crema simplă de vanilie.


Mai oprim cremă, să umplem și jumătate din minieclerele coapte separat.


Întindem și crema cu căpșuni peste tort și dăm tortul la rece cel puțin 45 de minute, pentru a se întări crema, apoi ornăm tortul cu minieclere, cu căpșuni și frunze de mentă.


Este recomandat să folosiți o formă de copt cu pereți detașabili, pentru a se asambla cremele frumos, mai ales cea de căpșuni, care este ușor cursivă în momentul în care o întindem peste tort.


Acest tort ecler cu vanilie și căpșuni nu este foarte dulce, crema de căpșuni este ușor acrișoară, dar este foarte aromat și răcoros.


Să vă fie de folos!


 

TIPS-URI

1

Diametrul formei de copt: 24 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort ecler cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

miki_a 1

09.05.2017, 22:26

Perfect pentru zilele calde și nu numai! 🍹

mihaelar63 1

16.05.2017, 00:20

Vaaaaaaaaiii , Merisor !!! De ce este atat de departe ,, ecleroiul '' )

oanapl 1

18.05.2017, 17:40

Waw! Arata grozav si cred ca a fost delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

ieri la 16:15

Pate din ficat de pui

de ancutsa 5

ieri la 16:01

RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata cu capsuni si vanilie