Tort cu crema de banane

de anca_rm in Torturi, 1 Apr 2014 | 12349 vizualizari

 

Am vrut sa fac ceva usor si racoros si a iesit asta .

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • 0.5 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina

Pt crema :

  • 3 banane bine coapte
  • 200 ml frisca
  • 3 foi gelatina (5 gr)
  • 2 iaurtuti simple mici (2 x 125 gr)
  • zahar daca mai doriti sa adaugati (150 gr)
  • sucul de la portocala

Pt décor :

  • banane
  • kiwi
  • un plic gelatina (sau restul de foi din pachet 3 foi)
  • suc de fructe
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de banane:

Blat :

Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul , il pornim la 180 grade. Se separa albusurile si se bat cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare Se adauga galbenusurile si uleiul in fir subtire amestecand continuu Cand sunt omogenizate bine se adauga faina si praful de copt , iar la final cacao. Omogenizam compozitia si o turnam in tava pregatita inainte. Nivelam si dam la cuptorul incins pentru 20-25 minute . Cand este coapta se scoate si se lasa la racit.

Crema :

Bananele le decojim si le mixam , trebuie sa obtinem o pasta ( nu are nimic daca raman si bucatele mai mari ); eu le-am zdrobit cu furculita. Se pun foile de gelatina la hidratat in sucul de portocala , cand sunt hidratate( sunt moi) atunci le punem pe foc pana cand se dizolva cu totul ( atentie : nu trebuie sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile ) Frisca se bate bine cu mixerul si se amesteca cu iaurtul , si zaharul optional . Se amestecam bananele zdrobite si gelatina pana este omogena . Aceasta crema o turnam peste blatul scos si racit ( eu am lasat blatul in tava in care l-am copt , si am desfacut marginile dupa ce s-a intarit crema ), nivelam si dam la rece .

Decor

Pentru décor am optat pentru banane si kiwi taiate rondele , peste care am turnat gelatina obtinuta dint-un plic de praf de gelatina si sirop de fructe ( capsuni am folosit eu ) .

TIPS-URI

1

Se poate decora cu orice alte fructe doriti

2

bananele din crema se pot inlocui cu fructe de padure , piersici, caise

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de banane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de unt