Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Bun, racoros..se poate servi simplu sau alaturi de un fel de baza.
Dovleceii se spala, se scurg sau se sterg cu prosoape de hartie. Se feliaza cat mai subtire, se asaza intr-un bol si se dau cu sare, piper si se stropesc cu ulei de masline ( cca. 1 lingura). O tigaie se pune pe foc si cand s-a incins, se asaza dovlecelul felie cu felie ( trebuie putina rabdare, e nevoie), se lasa un minut cel mult pe cate o parte si se intoarce. Cand feliile de dovlecel sunt gata, se pun intr-un castron. Procedeaza la fel si cu celelalte. Se lasa la racit. Se stropesc feliile de dovlecel cu zeama de lamaie.
Cat dovlecelul se raceste, este pregatita smantana. Se pune intr-un bol, se adauga sare, 10 ml ulei de masline, piper, marar tocat marunt si 2 catei de usturoi pisati. Se omogenizeaza bine si peste smantana se adauga dovlecelul scurs. Se amesteca usor.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult