Dovlecei cu smantana si usturoi

de alilianaa in Salate, 2 Ian 2017 | 6421 vizualizari

 

Bun, racoros..se poate servi simplu sau alaturi de un fel de baza.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 600 g smantana grasa 20%
  • sare, piper dupa gust
  • 2 catei usturoi
  • ulei de masline
  • o legatura marar
  • 2-3 frunze patrunjel
  • o lingura zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei cu smantana si usturoi:

Dovleceii se spala, se scurg sau se sterg cu prosoape de hartie. Se feliaza cat mai subtire, se asaza intr-un bol si se dau cu sare, piper si se stropesc cu ulei de masline ( cca. 1 lingura). O tigaie se pune pe foc si cand s-a incins, se asaza dovlecelul felie cu felie ( trebuie putina rabdare, e nevoie), se lasa un minut cel mult pe cate o parte si se intoarce. Cand feliile de dovlecel sunt gata, se pun intr-un castron. Procedeaza la fel si cu celelalte. Se lasa la racit. Se stropesc feliile de dovlecel cu zeama de lamaie.


Cat dovlecelul se raceste, este pregatita smantana. Se pune intr-un bol, se adauga sare, 10 ml ulei de masline, piper, marar tocat marunt si 2 catei de usturoi pisati. Se omogenizeaza bine si peste smantana se adauga dovlecelul scurs. Se amesteca usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu smantana si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

04.01.2017, 02:08

Imi placeee !!!!

anca_rm 1

04.01.2017, 13:38

alilianaa 1

04.01.2017, 18:09

Multumesc si ma bucur ca va place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Salata calda de cartofi cu iaurt