Dovlecei cu smantana si usturoi

de alilianaa in Salate, 2 Ian 2017 | 9220 vizualizari

 

Bun, racoros..se poate servi simplu sau alaturi de un fel de baza.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 600 g smantana grasa 20%
  • sare, piper dupa gust
  • 2 catei usturoi
  • ulei de masline
  • o legatura marar
  • 2-3 frunze patrunjel
  • o lingura zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei cu smantana si usturoi:

Dovleceii se spala, se scurg sau se sterg cu prosoape de hartie. Se feliaza cat mai subtire, se asaza intr-un bol si se dau cu sare, piper si se stropesc cu ulei de masline ( cca. 1 lingura). O tigaie se pune pe foc si cand s-a incins, se asaza dovlecelul felie cu felie ( trebuie putina rabdare, e nevoie), se lasa un minut cel mult pe cate o parte si se intoarce. Cand feliile de dovlecel sunt gata, se pun intr-un castron.  Procedeaza la fel si cu celelalte. Se lasa la racit. Se stropesc feliile de dovlecel cu zeama de lamaie.

Cat dovlecelul se raceste, este pregatita smantana. Se pune intr-un bol, se adauga sare, 10 ml ulei de masline, piper, marar tocat marunt si 2 catei de usturoi pisati. Se omogenizeaza bine si peste smantana se adauga dovlecelul scurs. Se amesteca usor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu smantana si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole verde si cartofi