Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura

de alilianaa in Torturi, 30 Mai 2017 | 862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • un plic praf de copt
  • Baza de mousse:
  • 3 galbenusuri 
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri rase amidon
  • 100 g zahar + ( pentru cele doua tipuri de mousse)
  • 1 tableta de ciocolata amaruie
  • 1/2 de tableta ciocolata alba
  • 150 g pireu de zmeura
  • 15 g gelatina
  • 60 ml apa
  • 200 ml frisca
  • Sirop:
  • esenta de rom
  • apa
  • zahar
  • Glazura de ciocolata:
  • 200 ml frisca
  • 200 g ciocolata amaruie
  • Decor:
  • 5-6 capsuni
  • Pireu de zmeura:
  • 250 g zmeura ( eu am folosit congelata)
  • 150 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura:

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor.


Faina, cacaua si praful de copt se amesteca si se toarna cernute, in 3-4 etape, peste compozitia de ou. Se adauga esenta de rom. Cu o spatula, se amesteca usor, de jos in sus.


Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se pune la copt pentru 35-40 minute maxim. Trece testul scobitorii si se scoate de la cuptor. Se lasa la racit.


Pireul de zmeura: Zmeura si zaharul se blenduiesc. Compozitia se trece prin sita. Ce rezulta, se pune pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, se da la rece.


Baza de mousse: Galbenusurile se amesteca cu amidonul, peste care se adauga in fir laptele cald amestecat cu zaharul. Se omogenizeaza si se pune compozitia pe foc. Se lasa la fiert, pana rezulta o budinca. Compozitia se imparte in doua boluri. Intr-un bol, se pune ciocolata amaruie si se amesteca bine, in al doilea bol, se pune o jumatate de ciocolata alba si pireul de zmeura si se amesteca. Gelatina hidratata in apa si topita ( eu am topit-o la cuptorul cu microunde 30 secunde) se imparte in cele doua boluri si se incorporeaza bine. Frisca se bate si se adauga celor doua compozitii si se da la rece.


Asamblare: Blatul se taie in doua pe orizontala. Blatul se baza se insiropeaza ( apa, esenta de rom, zahar, dupa preferinta de dulce sau aromat), se pune crema mousse de ciocolata, se pune blatul doi, se insiropeaza, se pune crema mousse de zmeura. Peste crema de zmeura se toarna glazura de ciocolata ( frisca lichida si ciocolata amaruie - 70% cacao am folosit eu) in proportie egala: frisca se infierbanta si se pune peste ciocolata. Se amesteca pana la topire completa).


Se decoreaza cu capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

alilianaa 1

05.06.2017, 12:10

Multumesc Mihaela!

noiinbucatarie 1

14.06.2017, 11:20

Super tortulet!

Xandrinne 1

20.06.2017, 07:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu biscuiti