Tort cu crema caramel

de Bunica in Torturi, 13 Apr 2014 | 2866 vizualizari

 

Plecand de la Tortul cu aroma de trandafir ,am modificat putin si am facut cu aroma de caramel.......care-mi place foarte mult!Reteta este putin mai lunga si o sa vi se para grea,dar nu este greu de facut.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • vanilie
  • Crema:
  • 6 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri zahar
  • Glazura:
  • 200 g. ciocolata cu 65% cacao
  • 50 g. unt
  • 200 ml. frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel:

4 linguri zahar la caramelizam intr-o cratita si tapetam peretii si fundul cratitei cu zahar ars.


Crema:


6 albusuri le mixam bine cu un praf de sare.Cat mixam albusurile punem la caramelizat 4 linguri de zahar.


Cand zaharul devine fluid il turnam peste albusurile batute spuma mixand in continuare.


Intreaga compozitie o punem in cratita tapetata cu zahar ars ,pe care o punem intr-o alta cratita cu apa fiarta si o dam la cuptor.


La cuptor se tine 25-30 minute(facem testul cu scobitoarea.


Lasam crema in cuptor sa se raceasca .


Blatul:


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile se mixeaza cu putina sare pana stau pe teluri.


Punem zaharul cate o lingura si zaharul vanilat mixand tot timpul.


Adaugam galbenusurile pe rand cate unul mixand bine.


Luam o forma de tort cu inel,o ungem cu putin ulei si o tapetam cu putina faina.


Turnam compozitia si dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 25-30 minute.


Glazura:


Ciocolata rupta in bucati mici se pune la topit impreuna cu untul intr-un ibric.


Frisca se mixeaza bine.


Asamblare:


Blatul se taie in doua.


O parte o punem peste crema din cratita,punem un platou deasupra cratitei si cu o miscare ferma intoarcem cratita.


Punem al doilea blat , punem glazura si ornam cu frisca.

 

TIPS-URI

1

In primele 15 minute nu deschide usa cuptorului. Cratita in care caramelizam zaharul trebuie sa aiba aceeasi dimensiune cu forma de tort.

2

dupa ce stingem focul lasam usa cuptoruli intredeschisa pentru a se raci crema usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

14.04.2014, 16:47

bun tort

laura_n 1

14.04.2014, 17:29

Bun, dar prefer sa iau o felie de gata ))

Nicole28 1

27.04.2014, 16:13

Yamii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone,zmeura si blat umed