Tort cu crema caramel

de Bunica in Torturi, 13 Apr 2014 | 3974 vizualizari

 

Plecand de la Tortul cu aroma de trandafir ,am modificat putin si am facut cu aroma de caramel.......care-mi place foarte mult!Reteta este putin mai lunga si o sa vi se para grea,dar nu este greu de facut.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • vanilie
  • Crema:
  • 6 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri zahar
  • Glazura:
  • 200 g. ciocolata cu 65% cacao
  • 50 g. unt
  • 200 ml. frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel:

4 linguri zahar la caramelizam intr-o cratita si tapetam peretii si fundul cratitei cu zahar ars.


Crema:


6 albusuri le mixam bine cu un praf de sare.Cat mixam albusurile punem la caramelizat 4 linguri de zahar.


Cand zaharul devine fluid il turnam peste albusurile batute spuma mixand in continuare.


Intreaga compozitie o punem in cratita tapetata cu zahar ars ,pe care o punem intr-o alta cratita cu apa fiarta si o dam la cuptor.


La cuptor se tine 25-30 minute(facem testul cu scobitoarea.


Lasam crema in cuptor sa se raceasca .


Blatul:


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile se mixeaza cu putina sare pana stau pe teluri.


Punem zaharul cate o lingura si zaharul vanilat mixand tot timpul.


Adaugam galbenusurile pe rand cate unul mixand bine.


Luam o forma de tort cu inel,o ungem cu putin ulei si o tapetam cu putina faina.


Turnam compozitia si dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 25-30 minute.


Glazura:


Ciocolata rupta in bucati mici se pune la topit impreuna cu untul intr-un ibric.


Frisca se mixeaza bine.


Asamblare:


Blatul se taie in doua.


O parte o punem peste crema din cratita,punem un platou deasupra cratitei si cu o miscare ferma intoarcem cratita.


Punem al doilea blat , punem glazura si ornam cu frisca.

TIPS-URI

1

In primele 15 minute nu deschide usa cuptorului. Cratita in care caramelizam zaharul trebuie sa aiba aceeasi dimensiune cu forma de tort.

2

dupa ce stingem focul lasam usa cuptoruli intredeschisa pentru a se raci crema usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

14.04.2014, 16:47

bun tort

laura_n 1

14.04.2014, 17:29

Bun, dar prefer sa iau o felie de gata ))

Nicole28 1

27.04.2014, 16:13

Yamii

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert vafe Tiramisu
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată,cremă de şampanie şi fructe de pădure