Tort de mere cu dulceata de visine

de ramo_cata in Torturi, 4 Noi 2012 | 10985 vizualizari

 

Un gust dulce acrisor ...cu multa dragoste pentru ziua sotului meu ....

 

INGREDIENTE

  • 12 mere mici
  • 150 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • dulceata de visine
  • margarina Rama sau unt

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 1/2 cana faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 cana ulei
  • un varf cutit praf de copt
  • esenta rom

Siropul :

  • 250 ml apa
  • zahar
  • esenta de rom ...toate dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu dulceata de visine:

Se pregatesc mai intai merele..:

zaharul si zaharul vanilat se pun pe fundul tavii in care se coace tortul .Merele se curata de coaja si de samburi ,apoi se aseaza unul langa altul peste zaharul presarat in tava de tort. Mijlocul merelor se umple cu margarina si dulceata de visine.Tava se introduce in cuptor si se tine pana cand zaharul se topeste - circa 10-15 min. Compozitia de blat se toarna peste mere si se introduce in cuptor pana cand blatul este copt - se face testul cu scobitoarea . Se scoate tortul din cuptor , se lasa sa se raceasca ,apoi se insiropeaza ...mie imi place mai insiropat :)

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri...albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat ,galbenusurile se amesteca cu uleiul cu grija sa nu se taie apoi se adauga peste albusuri ... se adauga praful de copt ,apoi faina ..eu am folosit mixerul de la inceput pana la sfarsit :) 

Siropul se fierbe pana scade apa la jumatate ,se lasa sa se raceasca .

 

 

TIPS-URI

1

scortisoara a lipsit dar este necesara la orice prajitura cu mere....am uitat sa cumpar asa ca am sarit peste :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mere, caramel si frisca