Tort de mere cu dulceata de visine

de ramo_cata in Torturi, 4 Noi 2012 | 5313 vizualizari

 

Un gust dulce acrisor ...cu multa dragoste pentru ziua sotului meu ....

 

INGREDIENTE

  • 12 mere mici
  • 150 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • dulceata de visine
  • margarina Rama sau unt

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 1/2 cana faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 cana ulei
  • un varf cutit praf de copt
  • esenta rom

Siropul :

  • 250 ml apa
  • zahar
  • esenta de rom ...toate dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu dulceata de visine:

Se pregatesc mai intai merele..:


zaharul si zaharul vanilat se pun pe fundul tavii in care se coace tortul .Merele se curata de coaja si de samburi ,apoi se aseaza unul langa altul peste zaharul presarat in tava de tort. Mijlocul merelor se umple cu margarina si dulceata de visine.Tava se introduce in cuptor si se tine pana cand zaharul se topeste - circa 10-15 min. Compozitia de blat se toarna peste mere si se introduce in cuptor pana cand blatul este copt - se face testul cu scobitoarea . Se scoate tortul din cuptor , se lasa sa se raceasca ,apoi se insiropeaza ...mie imi place mai insiropat :)


Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri...albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat ,galbenusurile se amesteca cu uleiul cu grija sa nu se taie apoi se adauga peste albusuri ... se adauga praful de copt ,apoi faina ..eu am folosit mixerul de la inceput pana la sfarsit :)


Siropul se fierbe pana scade apa la jumatate ,se lasa sa se raceasca .



 

TIPS-URI

1

scortisoara a lipsit dar este necesara la orice prajitura cu mere....am uitat sa cumpar asa ca am sarit peste :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

28.07.2014, 18:00

La multi ani !!!

miki_a 1

28.07.2015, 11:36

La multi ani!!!

mihaelar63 1

28.07.2015, 11:41

La multi ani !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume