Tort Kodrit Kadir

de madi_marin in Torturi, 13 Apr 2010 | 1774 vizualizari

 

Sursa ....,,bucataras.ro,,.....

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 g faina
  • 50 g cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 5 oua
  • 650 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie

Pentru caramel:

  • 5 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Pentru blat se amesteca ingredientele foarte bine cu mixerul, apoi se lasa deoparte.


La fel se procedeaza si pentru crema.


Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar intr+o cratita nu prea mare si cand am obtinut un caramel clar se lasa deoparte ca sa se raceasca. Se toarna apoi deasupra compozitia pentru crema si imediat in mijlocul ei se adauga si compozitia pentru blat. La copt se vor separa ecle doua straturi. Se coace cam 40 de minute la foc potrivit. Se rastoarna numai atunci cand e bine racit. Se decoreaza dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

diana_k 1

17.04.2010, 12:32

multumesc madi....

diana_k 1

17.04.2010, 21:20

sa stii ca l-am facut si eu...pacat ca nu pot pune aici poza sa nu o mia scriu din nou...

simsim82 1

27.02.2014, 18:51

O minunatie de tort! L-am probat si e super!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone