Tort Kodrit Kadir

de madi_marin in Torturi, 13 Apr 2010 | 1634 vizualizari

 

Sursa ....,,bucataras.ro,,.....

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 g faina
  • 50 g cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 5 oua
  • 650 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie

Pentru caramel:

  • 5 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Pentru blat se amesteca ingredientele foarte bine cu mixerul, apoi se lasa deoparte.


La fel se procedeaza si pentru crema.


Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar intr+o cratita nu prea mare si cand am obtinut un caramel clar se lasa deoparte ca sa se raceasca. Se toarna apoi deasupra compozitia pentru crema si imediat in mijlocul ei se adauga si compozitia pentru blat. La copt se vor separa ecle doua straturi. Se coace cam 40 de minute la foc potrivit. Se rastoarna numai atunci cand e bine racit. Se decoreaza dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

diana_k 1

17.04.2010, 12:32

multumesc madi....

diana_k 1

17.04.2010, 21:20

sa stii ca l-am facut si eu...pacat ca nu pot pune aici poza sa nu o mia scriu din nou...

simsim82 1

27.02.2014, 18:51

O minunatie de tort! L-am probat si e super!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata Tiramisu