Tort simplu de Paste

de laylalala in Torturi, 5 Mai 2011 | 2462 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 gr unt, topit
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 130 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Caramel
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 50 gr frisca lichida
  • Crema
  • 200 ml lapte
  • 30 gr amidon alimentar
  • 40 gr zahar tos
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 150 gr zahar pudra
  • Decor
  • frisca batuta colorata
  • oua de paste cu ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort simplu de Paste:

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de 18 cm diametru.


Pentru aluat, bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul. Adauga laptele si esentele. Cerne ingredientele uscate apoi adauga-le in cele lichide. Toarna aluatul obtinut in tava pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet.


Pentru caramel, caramelizeaza zaharul intr-o cratita mica. Dupa ce s-a caramelizat zaharul, adauga untul su frisca lichida apoi amesteca pana la omogenizare. Pune caramelul deoparte.


Pentru crema, pune la fiert 350 ml lapte cu 40 gr zahar tos. Intr-un vas amesteca amidonul cu 50 ml lapte rece apoi adauga in restul de lapte imtrpuna cu esenta de rom. Lasa pe foc, amestecand, pana cand se formeaza un pudding. Lasa puddingul sa se raceasca aproape complet. Intr-un vas bate untul cu zaharul pudra apoi adauga puddingul.


Pentru asamblare, taie blatul racit in 3 parti, pe orizontala. Aseaza un blat pe o farfurie. Unge cu ½ din crema, peste crema toarna cu lingura ½ din caramel apoi acopera cu al 2-lea blat. Repeta procedura incaodata. Decoreaza tortul cu frisca si oua de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort simplu de Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

LUK 1

05.05.2011, 23:19

frumos si bun

diaconta 1

06.05.2011, 08:37

ce frumusel eeeeeeee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar fara coacere