ankyy

1

Bucataras
incepator

Turda

Bucataras din 20.10.2013

RETETE18
PRIETENI32
Retete / Dulciuri

Fursecuri Palaria lui Napoleon

In Dulciuri la 1 Ian 2014

Intr-un bol incapator amestecam faina (mixam) cu zaharul, untul (la temperatura camerei) si oul, pana avem o compozitie omogena. Ii dam o forma rotunda acestui aluat, acoperim bolul cu folie de plastic si dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora. Pana sta aluatul la frigider, ne...

Choux a la creme

In Prajituri la 12 Dec 2013

 1. Se pun la fiert intr-o cratita apa, uleiul si praful de sare pana cand dau un clocot. 2. Se ia cratita de pe foc, se toarna faina cernuta toata odata si se pun inapoi pe foc. 3. Se amesteca energic pana compozitia devine omogena. 4. Se ia cratita de pe foc si se lasa la racit. 5....

Chocolate truffles cookies

In Dulciuri la 12 Dec 2013

1.Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul se topeste la bain-marie. 2. O lasam la racit. 3. Intre timp, punem intr-un bol ouale si zaharul si le mixam bine, cel putin 5 minute la viteza mare. 4. Dupa ce ciocolata s-a racit (nu de tot, doar cat sa nu mai fie fierbinte) o adaugam...

Braduti cu ciocolata

In Dulciuri la 12 Dec 2013

Untul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o compozitie omogena si cremoasa iar zaharul este dizolvat. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si oul, mixand in continuarea pana la omogenizare. La urma adaugam faina amestecata cu amidonul si cacaua si mixam la viteza mica pana se incorporeaza...

Desert la pahar

In Dulciuri la 3 Noi 2013

In bolul de la mixer turnam smantana pentru frisca si o mixam aprox. 5 minute, adaugand pe rand in ploaie zaharul. Cand frisca s-a intarit suficient, adaugam crema mascarpone si esenta de vanilie si mai mixam putin la viteza mica, pana compozitia este omogena. Pregatim 4 pahare pentru desert....

Pina Colada Parfait

In Dulciuri la 3 Noi 2013

1. Se desface conserva de ananas si se strecoara sucul intr-un pahar. 2. Adaugam peste sucul de ananas 1 lingura de seminte de chia, amestecam bine si dam paharul la frigider pana pregatim restul ingredientelor. 3. Intr-o cratita punem la foc mic untul. Cand s-a topit adaugam esenta de rom...

Briose cu mere

In Prajituri la 29 Oct 2013

Se mixeaza oul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul si uleiul, apoi faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Merele se curata de coaja si de cotor, apoi se taie cubulete mici. Se stropesc cu sucul de lamaie si se adauga in compozitia de mai sus. Se amesteca cu o...

Tarta Banoffee (varianta rapida)

In Prajituri la 24 Oct 2013

1. Topim untul la foc mic. 2. In vasul de la blender (cu lama S) punem biscuitii intregi sau rupti in jumatati si apoi turnam peste ei untul topit. Pulsam pana s-au sfaramat biscuitii si s-au amestecat bine cu untul. 3. Asezam in tava de tarta compozitia din biscuiti si aplatizam bine cu...

Granola cu nuci si iaurt grecesc

In Dulciuri la 24 Oct 2013

In primul rand ne ocupam de nuci. Le taiem cu cutitul, grosier, sau cum va plac voua si le punem pe hartia de copt in tava. Adaugam si semintele de floarea soarelui. Le dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade, pentru aprox. 10 minute, pana se rumenesc. Dupa 5 minute deschidem cuptorul si...

Cupcakes cu mascarpone si flori din ananas

In Prajituri la 22 Oct 2013

Florile din ananas: Se alege un ananas destul de marisor si sa fie copt bine. Se curata de coaja si apoi se scobeste din loc in loc, unde mai ramane coaja inauntru. Eu am vazut ca se foloseste o lingurita rotunda, speciala pentru asa ceva. Eu nu am avut si am folosit capatul acela rotunjit de...

Fursecuri cu nuci

In Prajituri la 21 Oct 2013

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine o spuma si zaharul este in totalitate dizolvat. Se adauga galbenusul de ou si se mixeaza pana la omogenizare. Se adauga in ploaie faina, dupa ce am amestecat in ea praful de copt si praful de sare. Rezulta un aluat moale si fin, usor de manevrat....

Afisate 1 - 11 din 11 retete    

Postari recente

publicat la 01.01.2014

Fursecuri Palaria lui Napoleon

publicat la 12.12.2013

Salata de porumb cu ciuperci

publicat la 12.12.2013

Choux a la creme

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Daca nu ar exista desenele animate, tu nu ai sti cu ce sa-ti ocupi timpul liber.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]