Tarta Banoffee (varianta rapida)

de ankyy in Prajituri, 24 Oct 2013 | 2866 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti digestivi
  • 125 g unt
  • 2 banane
  • 2 cutii caramel
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri de zahar
  • ciocolata pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Banoffee (varianta rapida):

1. Topim untul la foc mic.


2. In vasul de la blender (cu lama S) punem biscuitii intregi sau rupti in jumatati si apoi turnam peste ei untul topit. Pulsam pana s-au sfaramat biscuitii si s-au amestecat bine cu untul.


3. Asezam in tava de tarta compozitia din biscuiti si aplatizam bine cu mainile sau cu o lingura, pana realizam aspectul de blat. Aveti totusi grija sa nu apasati foarte foarte tare pentru ca nu veti mai putea scoate din tava feliile intacte si se vor zdrobi, asa cum am patit eu :)


4. Dam tava la frigider.


5. Intr-o cratita mica turnam caramelul si 50 de ml smantana pentru frisca.


6. Fierbem la foc mic aprox. 8-10 minute, pana se ingroasa putin. Luam de pe foc.


7. Scoatem tava din frigider, taiem bananele feliute mai groase si le asezam peste blat.


8. Peste stratul de banane turnam caramelul si il uniformizam.


9. Lasam putin sa se raceasca si apoi dam iarasi tava la frigider.


10. Intre timp preparam frisca din 250 ml smantana pentru frisca si 4 linguri de zahar.


11. Asezam frisca peste stratul de banane si caramel, apoi ornam cu 2-3 feliute de banana si putina ciocolata.


12. Dam iarasi tarta la frigider pentru cel putin o ora, apoi putem servi.


13. E delicioasa si racoroasa, perfecta pentru o zi calduroasa de vara!


14. Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Eu nu am avut timp (si defapt nici nu am vrut) sa mai prepar caramel asa ca am optat pentru o varianta mai simpla si rapida. Am folosit un sos caramel (ca nu stiu cum sa-i spun altfel) pe care l-am achizitionat din Lidl initial ca sa il folosesc pentru inghetata, dar mi-am dat seama pe urma ca ar merge de minune la tarta Banoffee. Va pun o imagine, ca sa stiti despre ce este vorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Banoffee (varianta rapida)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

laura_n 1

25.10.2013, 14:41

imi place

diaconta 1

25.10.2013, 20:51

minunata

ankyy 1

28.10.2013, 18:08

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu banane