Desert prajitura Bounty

de Criss in Prajituri, 22 Ian 2014 | 57332 vizualizari

 

Aceasta prajitura, celebra deja, am gasit-o pe blogul Laurei Sava si pentru iubitorii de cocos reprezinta un adevarat rasfat. Se face atat de simplu si atat de rapid incat practic nu-ti vine sa crezi ca poate iesi ceva atat de bun. Poze cu etapele nu am, pentru ca am facut prajitura pe fuga dar nici nu e nevoie, pentru ca dupa cum am mai spus, e una din cele mai simple prajituri. Laura recomanda sa dublam cantitatea de crema. Eu nu cred ca trebuie dublata, dar data viitoare am sa fac o portie si jumatate de crema si sunt sigura ca va rezulta prajitura perfecta. Singura modificare pe care am facut-o a fost la glazura, in rest am respectat in totalitate reteta Laurei. Reteta este potrivita pentru o tava mica, de 20/30 dare cantitatile se pot adapta in functie de marimea tavii.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita plina praf de copt
  • Sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • Crema de cocos:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri rase de gris
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata de lapte
  • 6-8 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Bounty:

Blat: Se freaca untul cu zaharul (compozitia trebuie sa fie spumoasa). Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga laptele. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt si se cern printr-o sita. Se incorporeaza in crema de unt.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul in prealabil incalzit. Se coace blatul aproximativ 20-25 minute. Incercati cu o scobitoare pentru mai multa siguranta.


Sirop: Se caramelizeaza zaharul. Atentie sa nu se arda, pentru ca devine amar. Se toarna deasupra laptele si se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul.Cu acest lapte caramel se insiropeaza blatul dupa ce s-a racit.


Crema: Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc si se amesteca in continuu pana se ingroasa. Se adauga nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Se mai tine pe foc 2-3 minute si se toarna fierbinte peste blatul racit. Crema va fi destul de groasa si densa dar cu un cutit se poate intinde frumos peste blat. Se pune prajitura in frigider minim 30 minute sa se raceasca bine crema, apoi se toarna deasupra glazura.


Glazura: Ciocolata impreuna cu frisca se pun intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata si rezulta o glazura suficient de fluida cat sa se poata intinde frumos pe prajitura. Dupa ce glazura s-a intarit, se poate taia prajitura in bucati dreptunghiulare. Pentru a nu se manji crema cu ciocolata, se taie cu un cutit bine ascutit, inmuiat in apa fierbinte.


Eu m-am jucat putin si am trasat niste dungi cu ciocolata alba.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

Xandrinne 1

03.02.2014, 09:10

E una dintre prajiturile mele preferate.
Ce frumos ai ornat-o!

bianca92 1

06.03.2014, 13:58

ce apetisanta

dorinutza 1

06.05.2014, 11:28

Am facuto si eu dar nu mi a iesit blatul:-\se sfarama tot ,nu pot sa l tai ca se destrama:-(stie cineva de ce?sa mai intamplat cuiva?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu nuca