Granola cu nuci si iaurt grecesc

de ankyy in Dulciuri, 24 Oct 2013 | 1488 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 5 lg miere
  • 200 g fulgi de ovaz
  • 100 g seminte floarea soarelui
  • 100 g nuci (nuci romanesti, nuci braziliene, migdale)
  • 70 g stafide
  • 4 lg fulgi nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Granola cu nuci si iaurt grecesc:

In primul rand ne ocupam de nuci. Le taiem cu cutitul, grosier, sau cum va plac voua si le punem pe hartia de copt in tava. Adaugam si semintele de floarea soarelui. Le dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade, pentru aprox. 10 minute, pana se rumenesc. Dupa 5 minute deschidem cuptorul si amestecam in tava cu o lingura de lemn, ca sa se rumeneasca nucile uniform.


Pana se rumenesc nucile, pregatim compozitia pentru granola.


Untul si mierea le topim la foc mic (sau la cuptorul cu microunde).


Intr-un bol incapator amestecam fulgii de ovaz cu stafidele si fulgii din nuca de cocos. Peste acest amestec turnam mierea si untul topit. Apoi scoatem nucile din cuptor si le adaugam la compozitie.


Amestecam bine.


Turnam amestecul in tava, pe hartia de copt si dam la cuptor tava pentru aprox. 10-15 minute, amestecand din cand in cand cu lingura de lemn.


Cand granola este rumenita se scoate tava din cuptor si se lasa la racit.


O servim rece (sau calda daca doriti) cu iaurt si fructe proaspete. Eu am avut smochine, dar puteti sa le inlocuiti cu orice fruct. Iaurtul puteti sa il inlocuiti cu lapte sau pur si simplu puteti consuma granola doar cu fructe proaspete.


Va asigur ca veti avea un mic dejun consistent si delicios!


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Granola cu nuci si iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

24.10.2013, 19:29

Rocsi 1

24.10.2013, 20:06

laura_n 1

25.10.2013, 14:42

interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cu fructe la pahar