Panna cotta cu aroma de lavanda

de Oana in Dulciuri, 26 Oct 2015 | 1841 vizualizari

 

Un desert fin, cu o aroma deosebita si subtila de.....lavanda!! 

 

INGREDIENTE

    • 450 ml smantana lichida
    • 200 ml lapte
    • 10 gr gelatina (foite sau granulata)
    • 3 linguri zahar
    • o pastaie de vanilie
    • o lingurita flori de lavanda comestibila
    • Sos de fructe de padure:
    • 200 gr afine
    • 2 linguri zahar
    • o foita de gelatina
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu aroma de lavanda:



  • hidrateaza foitele de gelatina cu apa rece




  • amesteca smantana cu laptele si pune-le pe foc mic







  • adauga zaharul si amesteca lejer pana se topeste si pana incepe sa se infierbante




  • taie batonul de vanilie si scoate semintele, apoi adauga-le in lapte




  • adauga florile de lavanda si batonul de vanilie, crestat




  • cand incepe sa fiarba, ia craticioara de pe foc si lasa 1-2 minute sa se racoreasca si sa se infuzeze bine aromele




  • scurge bine foitele de gelatina (mai putin una, pastreaz-o pentru sosul de fructe) si adauga-le in laptele fierbinte




  • strecoara apoi totul si pune amestecul de lapte in pahare sau forme si pune-le la frigider cateva ore, pana se intaresc




  • intre timp, pune afinele cu zaharul la fiert si lasa-le sa dea cateva clocote (poti folosi afine proaspete sau congelate)




  • mixeaza apoi cu un blender vertical, direct in craticioara si adauga foita de gelatina oprita si scursa de apa




  • omogenizeaza bine pana se topeste, apoi imparte sosul in paharele cu panna cotta intarita si mai lasa o ora la rece



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu aroma de lavanda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

oanapl 1

17.06.2017, 19:37

Waw! Arata minunat!

Panacris 1

13.04.2018, 10:54

mihaelar63 1

14.04.2018, 14:39

Cu adevarat un desert fin

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu portocala