Fursecuri cu nuci

de ankyy in Prajituri, 21 Oct 2013 | 3997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt la temperatura camerei
  • un ou
  • 70 gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 150 g faina
  • 100 g nuci
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • gem de prune (magiun)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuci:

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine o spuma si zaharul este in totalitate dizolvat.


Se adauga galbenusul de ou si se mixeaza pana la omogenizare.


Se adauga in ploaie faina, dupa ce am amestecat in ea praful de copt si praful de sare.


Rezulta un aluat moale si fin, usor de manevrat.


Intr-un bol se bate bine albusul cu o furculita, iar in alt bol se pune nuca macinata.


Se formeaza fursercurile in felul urmator: formam mai intai bile de aluat pe care le trecem prin albus si apoi le rostogolim prin nuca, pana sunt acoperite bine. Apoi asezam bilele in tava tapetata cu hartie de copt si apasam cu degetul in mijloc pentru a se forma o adancitura, unde asezam cu lingurita putin gem de prune. (Se poate folosi si alt tip de gem, dar sa fie ferm).


Se da tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade, pentru 10-15 minute, sau cat e nevoie in functie de cuptor, pana observam ca fursecurile s-au rumenit putin.


Se scot fursecurile pe un gratar si se lasa la racit.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (20)

Alexandra Elena 1

22.10.2013, 15:46

T I M E A 1

22.10.2013, 21:41

imi plac mult fursecurile cu nuca

ankyy 1

22.10.2013, 22:13

Timea, si mie! sunt printre preferate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida