Chocolate truffles cookies

de ankyy in Dulciuri, 12 Dec 2013 | 1343 vizualizari

 

Recunosc ca m-au dat gata cu aspectul lor acesti biscuiti, de cum i-am vazut prima data. Dar de atunci a trecut mult timp si cu toate ca mi-am propus sa ii incerc, doar acum le-a venit randul. Sunt foarte de efect, putin cam dulci pentru gustul meu, dar zic eu ca se merita incercati.
Ii veti gasi sub diverse denumiri ca: chocolate crinkles, chocolate truffle cookies sau mai stiu eu cum. Reteta initiala de baza este cu cacao, dar eu am ales sa ii prepar cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 225 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 70 gr zahar
  • 2 oua
  • 225 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1 lgt praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • zahar pudra - pentru exterior
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate truffles cookies:

1.Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul se topeste la bain-marie.


2. O lasam la racit.


3. Intre timp, punem intr-un bol ouale si zaharul si le mixam bine, cel putin 5 minute la viteza mare.


4. Dupa ce ciocolata s-a racit (nu de tot, doar cat sa nu mai fie fierbinte) o adaugam peste oua si mixam la viteza mica.


5. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea, iar la urma esenta de vanilie. Amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia.


6. Acoperim bolul cu folie si il lasam la frigider pentru 2-3 ore.


7. Luam cate o lingurita din compozitie si formam bilute de marimea unei nuci. Le rostogolim bine prin zahar tos. Dupa 5-6 bilute ne spalam pe maini si ne uscam, pentru ca altfel compozitia se lipeste de maini.


8. Asezam bilutele in tava pe hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 10 minute.


9. Scoatem tava si lasam biscuitii sa se raceasca in tava. Numai dupa ce s-au racit ii scoatem din tava, pentru ca altfel riscam sa se faramiteze.


10. Se pot pastra pentru cateva zile la frigider intr-o caserola cu capac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate truffles cookies" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

13.12.2013, 12:52

laura_n 1

13.12.2013, 14:01

foarte misto

Pushaa 1

15.12.2013, 10:17

f bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti de post cu nuca de cocos si ovaz