Chocolate truffles cookies

de ankyy in Dulciuri, 12 Dec 2013 | 3869 vizualizari

 

Recunosc ca m-au dat gata cu aspectul lor acesti biscuiti, de cum i-am vazut prima data. Dar de atunci a trecut mult timp si cu toate ca mi-am propus sa ii incerc, doar acum le-a venit randul. Sunt foarte de efect, putin cam dulci pentru gustul meu, dar zic eu ca se merita incercati.
Ii veti gasi sub diverse denumiri ca: chocolate crinkles, chocolate truffle cookies sau mai stiu eu cum. Reteta initiala de baza este cu cacao, dar eu am ales sa ii prepar cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 225 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 70 gr zahar
  • 2 oua
  • 225 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1 lgt praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • zahar pudra - pentru exterior
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate truffles cookies:

1.Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul se topeste la bain-marie.

2. O lasam la racit.

3. Intre timp, punem intr-un bol ouale si zaharul si le mixam bine, cel putin 5 minute la viteza mare.

4. Dupa ce ciocolata s-a racit (nu de tot, doar cat sa nu mai fie fierbinte) o adaugam peste oua si mixam la viteza mica.

5. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea, iar la urma esenta de vanilie. Amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia.

6. Acoperim bolul cu folie si il lasam la frigider pentru 2-3 ore.

7. Luam cate o lingurita din compozitie si formam bilute de marimea unei nuci. Le rostogolim bine prin zahar tos. Dupa 5-6 bilute ne spalam pe maini si ne uscam, pentru ca altfel compozitia se lipeste de maini.

8. Asezam bilutele in tava pe hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 10 minute.

9. Scoatem tava si lasam biscuitii sa se raceasca in tava. Numai dupa ce s-au racit ii scoatem din tava, pentru ca altfel riscam sa se faramiteze.

10. Se pot pastra pentru cateva zile la frigider intr-o caserola cu capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate truffles cookies" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

13.12.2013, 12:52

laura_n 1

13.12.2013, 14:01

foarte misto

Pushaa 1

15.12.2013, 10:17

f bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone