Choux a la creme

de ankyy in Prajituri, 12 Dec 2013 | 3337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 18 lg faina
  • 4 oua
  • putina sare
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri budinca
  • 6 linguri de zahar
  • optional frisca si ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

1. Se pun la fiert intr-o cratita apa, uleiul si praful de sare pana cand dau un clocot.

2. Se ia cratita de pe foc, se toarna faina cernuta toata odata si se pun inapoi pe foc.

3. Se amesteca energic pana compozitia devine omogena.

4. Se ia cratita de pe foc si se lasa la racit.

5. Cand compozitia este complet racita se adauga cate un ou pe rand. Atentie! Pe rand! Cate unul! si se amesteca bine pana oul s-a incorporat in compozitie.

6. Se procedeaza la fel pentru restul oualor.

7. Se toarna compozitia intr-un pos si se realizeaza formele dorite pe o tava cu hartie de copt.

8. Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc putin, aprox. 20 de minute, fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii.

9. Intre timp se prepara budinca de vanilie (eu de data asta am facut budinca de ciocolata dar sunt mai bune cu cea de vanilie) si se lasa la racit.

10. Dupa ce sunt coapte cojile, se scot si se lasa la racit, apoi le umplem cu budinca si daca doriti si cu frisca. Iar deasupra se pot orna cu ciocolata topita sau cu zahar tos.

Daca nu se consuma in aceeasi zi se pastreaza la frigider.

Pofta buna ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ankyy 1

12.12.2013, 22:34

multumesc! saptamana viitoare le fac iar, va invit la degustat

MotanLaOale 1

13.12.2013, 12:43

babi5 1

25.01.2014, 17:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Choux à la crème