Briose cu mascarpone

de sasha in Prajituri, 6 Mai 2013 | 1299 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • briose :
  • 250g zahar
  • 200g faina 
  • 450 ml lapte
  • 70 g cacao
  • 30 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 50 ml lapte
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic gelatina
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mascarpone:

Briose: Amestecam toate ingredientele cu laptele si uleiul. Se ung formele de briose cu putin ulei, se umplu cu compozitie si se dau la cuptor pentru 30/45 de minute la 160 grade.

Ne ocupam de crema: Frecam galbenusurile cu jumatate din zahar, apoi laptele si ciocolata rasa, se amesteca bine pana se incorporeaza. Il punem la fiert la foc mic pana se ingroasa. Amestecam gelatina cu 3 linguri apa rece, apoi o punem peste crema luata de pe foc, amestecam, apoi punem mascarponele, cealalta jumatate de zahar si frisca lichida. Crema o dam la rece pentru 1h.

Taiem capacele la briose si le umplem cu crema de mascarpone!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

Sim0na 1

07.05.2013, 20:38

bune trebuie sa fie

iulianastefan 1

08.05.2013, 19:26

o sa le incerc si eu ,dar nu am forme de briose si nu stiu de unde sa iau sau doar hirtiile acelea.in ceea ce priv reteta este ok

sasha 1

10.05.2013, 12:59

formele se gasesc in piete si in magazinele cu vesele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!