ankyy

1

Bucataras
incepator

Turda

Bucataras din 20.10.2013

RETETE18
PRIETENI32
Retete

Fursecuri Palaria lui Napoleon

In Dulciuri la 1 Ian 2014

Intr-un bol incapator amestecam faina (mixam) cu zaharul, untul (la temperatura camerei) si oul, pana avem o compozitie omogena. Ii dam o forma rotunda acestui aluat, acoperim bolul cu folie de plastic si dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora. Pana sta aluatul la frigider, ne...

Salata de porumb cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2013

Modul de preparare este extrem de simplu. Se face maioneza dintr-un ou, apoi o adaugam intr-un bol unde am pus in prealabil ciupercile taiate marunt si porumbul din conserva. Adaugam sarea (si usturoiul), amestecam si apoi asezam in forme. Se serveste ca aperitiv rece. Din aluat foietaj...

Choux a la creme

In Prajituri la 12 Dec 2013

 1. Se pun la fiert intr-o cratita apa, uleiul si praful de sare pana cand dau un clocot. 2. Se ia cratita de pe foc, se toarna faina cernuta toata odata si se pun inapoi pe foc. 3. Se amesteca energic pana compozitia devine omogena. 4. Se ia cratita de pe foc si se lasa la racit. 5....

Chocolate truffles cookies

In Dulciuri la 12 Dec 2013

1.Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul se topeste la bain-marie. 2. O lasam la racit. 3. Intre timp, punem intr-un bol ouale si zaharul si le mixam bine, cel putin 5 minute la viteza mare. 4. Dupa ce ciocolata s-a racit (nu de tot, doar cat sa nu mai fie fierbinte) o adaugam...

Budinca de orez cu prune

In Mancare copii la 12 Dec 2013

Spalam orezul bine si il punem la fiert in lapte. Adaugam si zaharul si vanilia (zahar vanilat, esenta de vanilie sau semintele unui baton de vanilie) Dupa ce orezul este fiert, se ia deoparte si se lasa la racit Adaugam peste orez galbenusurile si amestecam usor Se tapeteaza o tava (eu...

Braduti cu ciocolata

In Dulciuri la 12 Dec 2013

Untul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o compozitie omogena si cremoasa iar zaharul este dizolvat. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si oul, mixand in continuarea pana la omogenizare. La urma adaugam faina amestecata cu amidonul si cacaua si mixam la viteza mica pana se incorporeaza...

Panna Cotta cu sos de capsuni (vegan)

In Vegan / Raw vegan la 3 Noi 2013

Intr-o craticioara turnam laptele de soia Inedit si adaugam fulgii agar-agar. Punem pe foc si aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si lasam pt 30-40 de minute sa se inmoaie agar-agarul. Dupa 30-40 de minute, repornim focul (mediu spre mic) luam un tel si amestecam in craticioara,...

Desert la pahar

In Dulciuri la 3 Noi 2013

In bolul de la mixer turnam smantana pentru frisca si o mixam aprox. 5 minute, adaugand pe rand in ploaie zaharul. Cand frisca s-a intarit suficient, adaugam crema mascarpone si esenta de vanilie si mai mixam putin la viteza mica, pana compozitia este omogena. Pregatim 4 pahare pentru desert....

Pina Colada Parfait

In Dulciuri la 3 Noi 2013

1. Se desface conserva de ananas si se strecoara sucul intr-un pahar. 2. Adaugam peste sucul de ananas 1 lingura de seminte de chia, amestecam bine si dam paharul la frigider pana pregatim restul ingredientelor. 3. Intr-o cratita punem la foc mic untul. Cand s-a topit adaugam esenta de rom...

Briose cu mere

In Prajituri la 29 Oct 2013

Se mixeaza oul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul si uleiul, apoi faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Merele se curata de coaja si de cotor, apoi se taie cubulete mici. Se stropesc cu sucul de lamaie si se adauga in compozitia de mai sus. Se amesteca cu o...

Cornuri cu nuca sau gem

In Mancaruri de post la 29 Oct 2013

 Se pune drojdia la dizolvat in putina apa calduta (pt. cateva minute) Apa, uleiul si zaharul se bat bine cu un tel. Se adauga drojdia dizolvata. Apoi se adauga faina cat cuprinde, pana rezulta o coca moale si usoara, dar nelipicioasa. Se framanta cel putin 15-20 de minute. Apoi...

Salata de quinoa

In Mancaruri de post la 29 Oct 2013

Quinoa se clateste bine in mai multe ape. Eu folosesc o sita deasa in care pun quinoa si apoi o spal sub jet de apa. Atentie, quinoa trebuie spalata foarte bine inainte de a fi fiarta, ca sa nu ramana cu un gust amarui. Punem quinoa la fiert in apa cu sare (apa sa fie cam dublu decat...

Tarta Banoffee (varianta rapida)

In Prajituri la 24 Oct 2013

1. Topim untul la foc mic. 2. In vasul de la blender (cu lama S) punem biscuitii intregi sau rupti in jumatati si apoi turnam peste ei untul topit. Pulsam pana s-au sfaramat biscuitii si s-au amestecat bine cu untul. 3. Asezam in tava de tarta compozitia din biscuiti si aplatizam bine cu...

Granola cu nuci si iaurt grecesc

In Dulciuri la 24 Oct 2013

In primul rand ne ocupam de nuci. Le taiem cu cutitul, grosier, sau cum va plac voua si le punem pe hartia de copt in tava. Adaugam si semintele de floarea soarelui. Le dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade, pentru aprox. 10 minute, pana se rumenesc. Dupa 5 minute deschidem cuptorul si...

Cupcakes cu mascarpone si flori din ananas

In Prajituri la 22 Oct 2013

Florile din ananas: Se alege un ananas destul de marisor si sa fie copt bine. Se curata de coaja si apoi se scobeste din loc in loc, unde mai ramane coaja inauntru. Eu am vazut ca se foloseste o lingurita rotunda, speciala pentru asa ceva. Eu nu am avut si am folosit capatul acela rotunjit de...

Fursecuri cu nuci

In Prajituri la 21 Oct 2013

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine o spuma si zaharul este in totalitate dizolvat. Se adauga galbenusul de ou si se mixeaza pana la omogenizare. Se adauga in ploaie faina, dupa ce am amestecat in ea praful de copt si praful de sare. Rezulta un aluat moale si fin, usor de manevrat....

Supa crema de cartofi

In Supe/Ciorbe la 21 Oct 2013

1. Se spala si se curata de coaja legumele: morcovul, telina si cartofii. 2. Se taie cuburi mai mari si se pun intr-o oala. Adaugam apa cat sa acopere bine legumele. 3. Adaugam o lingura de vegeta Vito, putina sare si o lingura de ulei apoi acoperim oala cu un capac. 4. Lasam la foc mediu pana...

Dip de spanac

In Mancaruri de post la 21 Oct 2013

Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc in 2 lg de ulei si 3-4 lg de apa. Intre timp spalam spanacul (eu am folosit un bol mediu, dar puteti sa ajustati cantitatea de spanac in functie de preferinta) in mai multe ape si il adaugam peste ceapa si usturoi. Daca este nevoie mai...

Afisate 1 - 18 din 18 retete    

Postari recente

publicat la 01.01.2014

Fursecuri Palaria lui Napoleon

publicat la 12.12.2013

Salata de porumb cu ciuperci

publicat la 12.12.2013

Choux a la creme

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Eşti pe un drum greşit. A, ştiai? Un motiv suficient de puternic să alegi varianta plătită a Hohoscopului… Prea te-ai dedulcit la mocăciuni.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro