Supa crema de cartofi

de ankyy in Supe/Ciorbe, 21 Oct 2013 | 4618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 1 morcov
  • o felie de telina
  • 250 ml lapte
  • 3-4 linguri de smantana
  • vegeta (condiment) Vito
  • sare dupa gust
  • 1 lingura ulei
  • crutoane
  • gorgonzola
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartofi:

1. Se spala si se curata de coaja legumele: morcovul, telina si cartofii. 2. Se taie cuburi mai mari si se pun intr-o oala. Adaugam apa cat sa acopere bine legumele. 3. Adaugam o lingura de vegeta Vito, putina sare si o lingura de ulei apoi acoperim oala cu un capac. 4. Lasam la foc mediu pana toate legumele sunt fierte bine. 5. Transferam intr-un robot de bucatarie legumele fierte si jumatate din apa in care au fiert. 6. Le mixam bine pana se transforma intr-o pasta omogena, apoi adaugam laptele si smantana. 7. Mixam iarasi si mai adaugam din apa in care au fiert legumele, pana obtinem consistenta dorita. 8. Gustam si mai potrivim de sare. 9. Servim supa crema calda, alaturi de crutoane si branza gorgonzola. Delicios!   Pentru crutoane:

  • 4-5 felii de paine
  • un pahar de apa
  • sare, condiment Vito, putin boia
  • 2-3 linguri de ulei

 Feliile de paine se taie cubulete mici si se pun intr-un bol. In paharul cu apa adaugam sare, condiment, boia si ulei, amestecam bine si turnam cate putin in bolul cu crutoane, apoi amestecam, turnam iarasi si tot asa, pana toate crutoanele au fost condimentate. Pregatim o tava de cuptor, o acoperim cu hartie de copt si rasturnam crutoanele pe ea. Dam la cuptor la 170 de grade, 10-15 minute, pana se rumenesc frumos. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

laura_n 1

22.10.2013, 15:42

chiar nu am mai facut de mult

diaconta 1

22.10.2013, 15:42

ce prezentare frumoasa daca-i vorba de cartofi,imi plac pregatiti in orice forma

Rahela Velicu 1

05.07.2021, 11:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de cartofi dulci la Hand Blender Breville