Supa crema de cartofi

de ankyy in Supe/Ciorbe, 21 Oct 2013 | 1494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 1 morcov
  • o felie de telina
  • 250 ml lapte
  • 3-4 linguri de smantana
  • vegeta (condiment) Vito
  • sare dupa gust
  • 1 lingura ulei
  • crutoane
  • gorgonzola
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartofi:

1. Se spala si se curata de coaja legumele: morcovul, telina si cartofii. 2. Se taie cuburi mai mari si se pun intr-o oala. Adaugam apa cat sa acopere bine legumele. 3. Adaugam o lingura de vegeta Vito, putina sare si o lingura de ulei apoi acoperim oala cu un capac. 4. Lasam la foc mediu pana toate legumele sunt fierte bine. 5. Transferam intr-un robot de bucatarie legumele fierte si jumatate din apa in care au fiert. 6. Le mixam bine pana se transforma intr-o pasta omogena, apoi adaugam laptele si smantana. 7. Mixam iarasi si mai adaugam din apa in care au fiert legumele, pana obtinem consistenta dorita. 8. Gustam si mai potrivim de sare. 9. Servim supa crema calda, alaturi de crutoane si branza gorgonzola. Delicios! Pentru crutoane:



  • 4-5 felii de paine

  • un pahar de apa

  • sare, condiment Vito, putin boia

  • 2-3 linguri de ulei


Feliile de paine se taie cubulete mici si se pun intr-un bol. In paharul cu apa adaugam sare, condiment, boia si ulei, amestecam bine si turnam cate putin in bolul cu crutoane, apoi amestecam, turnam iarasi si tot asa, pana toate crutoanele au fost condimentate. Pregatim o tava de cuptor, o acoperim cu hartie de copt si rasturnam crutoanele pe ea. Dam la cuptor la 170 de grade, 10-15 minute, pana se rumenesc frumos. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Ligia Bxl 1

22.10.2013, 14:30

mie-mi plac mult supe creme asa se mananca pe la noi

laura_n 1

22.10.2013, 15:42

chiar nu am mai facut de mult

diaconta 1

22.10.2013, 15:42

ce prezentare frumoasa daca-i vorba de cartofi,imi plac pregatiti in orice forma

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort festiv Orange-Chocolate

de Ela68 5

la 09:12

 Salau cu prosciutto ,rosii uscate si usturoi

ieri la 23:56

Salata de pastai in sos de maioneza cu usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 19:35

Desert marshmallows stars

de Meea 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume cu smantana si crutoane