Cornuri cu nuca sau gem

de ankyy in Mancaruri de post, 29 Oct 2013 | 3176 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - pt aprox. 50 buc.
  • 1 cana de apa calda
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 cub de drojdie
  • 3 linguri zahar brun
  • faina cat cuprinde (aprox. 500 g)
  • putina sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 400 g nuca macinata
  • 150 g miere
  • 3 lg praf de roscove

Pentru sirop:

  • 200 g zahar
  • 150 ml apa
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca sau gem:

Se pune drojdia la dizolvat in putina apa calduta (pt. cateva minute)


Apa, uleiul si zaharul se bat bine cu un tel. Se adauga drojdia dizolvata.


Apoi se adauga faina cat cuprinde, pana rezulta o coca moale si usoara, dar nelipicioasa.


Se framanta cel putin 15-20 de minute.


Apoi se acopera cu un prosop curat vasul in care am framantat si se lasa la dospit intr-un loc caldut, pentru aprox. o ora.


Se pregateste o planseta de lucru (se infaineaza daca este nevoie).


Se ia coca si se imparte in bucati de marimea unui mar.


Se ia apoi fiecare bucata pe planseta de lucru si se intinde cu sucitorul, in forma rotunda. Se taie (la fel ca in imagine) in 12 bucati.


Se aseaza cate o lingurita din umplutura spre capatul din exteriorul cercului de coca.


Se ruleaza din exterior spre interior.


Se pun cornurile in tava pe hartia de copt si se lasa 15 minute la crescut.


Intre timp incalzim cuptorul la foc mediu (eu l-am folosit la 165 de grade).


Se coc 15-20 de minute, pana sunt rumenite frumos, apoi se scot si se lasa putin la racit, pana pregatim siropul de zahar.


Pentru sirop, punem intr-o cratita la foc mic 200 g zahar cu 150 ml apa si amestecam pana cand incepe sa fiarba, apoi il luam deoparte.


Cand s-au racit putin cornurile, le dam prin sirop (doar partea de sus) si apoi prin nuca de cocos.


Daca intre timp siropul se mai ingroasa, il mai punem putin pe foc ca sa se subtieze.


Cornurile se consuma reci si se pot pastra cateva zile intr-un bol acoperit cu capac sau folie.


Sunt delicioase, se fac usor, cu ingrediente la indemana tuturor si sunt vegane (de post).


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca sau gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ankyy 1

03.11.2013, 13:56

Teo, chiar e o idee buna Sper sa iti placa

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 20:50

babi5 1

15.11.2013, 11:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem