Cornuri cu nuca sau gem

de ankyy in Mancaruri de post, 29 Oct 2013 | 3318 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - pt aprox. 50 buc.
  • 1 cana de apa calda
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 cub de drojdie
  • 3 linguri zahar brun
  • faina cat cuprinde (aprox. 500 g)
  • putina sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 400 g nuca macinata
  • 150 g miere
  • 3 lg praf de roscove

Pentru sirop:

  • 200 g zahar
  • 150 ml apa
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca sau gem:

Se pune drojdia la dizolvat in putina apa calduta (pt. cateva minute)


Apa, uleiul si zaharul se bat bine cu un tel. Se adauga drojdia dizolvata.


Apoi se adauga faina cat cuprinde, pana rezulta o coca moale si usoara, dar nelipicioasa.


Se framanta cel putin 15-20 de minute.


Apoi se acopera cu un prosop curat vasul in care am framantat si se lasa la dospit intr-un loc caldut, pentru aprox. o ora.


Se pregateste o planseta de lucru (se infaineaza daca este nevoie).


Se ia coca si se imparte in bucati de marimea unui mar.


Se ia apoi fiecare bucata pe planseta de lucru si se intinde cu sucitorul, in forma rotunda. Se taie (la fel ca in imagine) in 12 bucati.


Se aseaza cate o lingurita din umplutura spre capatul din exteriorul cercului de coca.


Se ruleaza din exterior spre interior.


Se pun cornurile in tava pe hartia de copt si se lasa 15 minute la crescut.


Intre timp incalzim cuptorul la foc mediu (eu l-am folosit la 165 de grade).


Se coc 15-20 de minute, pana sunt rumenite frumos, apoi se scot si se lasa putin la racit, pana pregatim siropul de zahar.


Pentru sirop, punem intr-o cratita la foc mic 200 g zahar cu 150 ml apa si amestecam pana cand incepe sa fiarba, apoi il luam deoparte.


Cand s-au racit putin cornurile, le dam prin sirop (doar partea de sus) si apoi prin nuca de cocos.


Daca intre timp siropul se mai ingroasa, il mai punem putin pe foc ca sa se subtieze.


Cornurile se consuma reci si se pot pastra cateva zile intr-un bol acoperit cu capac sau folie.


Sunt delicioase, se fac usor, cu ingrediente la indemana tuturor si sunt vegane (de post).


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca sau gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ankyy 1

03.11.2013, 13:56

Teo, chiar e o idee buna Sper sa iti placa

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 20:50

babi5 1

15.11.2013, 11:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem