Varză proaspătă cu orez

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 9 Apr 2012 | 5918 vizualizari

 

Nu-i o noutate în lumea culinară, însă e o idee pentru cei care doresc să diversifice felurile de mâncare în zile de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg varză proaspătă;
  • 1 ceapă măricică;
  • 1 morcov;
  • 3/4 cană orez;
  • 500 mL roșii pisate;
  • 200 mL zeamă de la ardei copți în oțet;
  • 1 lg cimbru;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare, piper.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză proaspătă cu orez:

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se căleşte puţin ceapa, se adaugă morcovii, varza tăiată julien sau dată la răzătoare.


Se amestecă totul iar după 3-4 minute se adaugă sucul de roşii, zeama de la ardei copţi.


Se fierbe timp de 20-25 de minute după care se adaugă orezul spălat, cimbrul, se potriveşte la sare şi se mai lasă 10-15 minute pentru a se fierbe orezul.


Poftă bună!


TIPS-URI

1

Am adăugat puţin zeamă de la ardei copţi în oţet, astfel am acrit în mod „artificial” varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză proaspătă cu orez" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

09.04.2012, 16:57

buna

Cris2711 1

09.04.2012, 20:43

combinatia varza-orez imi place la nebunie

Sim0na 1

09.04.2012, 21:06

n-am incercat pana acum...

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Parjolute vegetariene de post (falafel)