Budinca de orez cu prune

de ankyy in Mancare copii, 12 Dec 2013 | 4219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g orez
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 pliculet vanilie
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • o lingura pesmet
  • unt pentru uns tava
  • gem de prune
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu prune:

Spalam orezul bine si il punem la fiert in lapte. Adaugam si zaharul si vanilia (zahar vanilat, esenta de vanilie sau semintele unui baton de vanilie)


Dupa ce orezul este fiert, se ia deoparte si se lasa la racit


Adaugam peste orez galbenusurile si amestecam usor


Se tapeteaza o tava (eu am folosit din ceramica) cu unt si apoi se presara o lingura de pesmet si se uniformizeaza, astfel incat sa acopere fundul si marginile tavii.


Se aseaza deasupra gemul de prune (eu am folosit magiun fara zahar) intr-un strat cat doriti de gros.


Peste stratul de prune se toarna albusurile batute spuma cu un praf se sare si se uniformizeaza.


Se da tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste putin deasupra.


Pofta buna :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

13.12.2013, 12:44

laura_n 1

13.12.2013, 14:02

grozava!

LUK 1

13.12.2013, 22:41

asta si eu as manca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez si branza