Budinca de orez cu mere si caramel

de mirela0911 in Prajituri, 9 Feb 2015 | 2802 vizualizari

 

Un desert rapid si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 1 cana apa
  • un praf de sare
  • 2 cani lapte
  • 5 lg zahar
  • 3 mere
  • 1 lgt coaja de portocala
  • 2 lg zahar
  • 175 g branza fagaras
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 3-4 lg zahar pt caramel
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere si caramel:

Se spala bine orezul in mai multe ape. Se pune la fiert impreuna cu apa si praful de sare. Cand a scazut apa se adauga laptele si zaharul si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand laptele a scazut se opreste focul si se acopera oala cu un capac si lasam pentru cateva minute. Apoi punem la rece.


Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu coaja rasa de portocala si cele 2 lg de zahar. Se pun galbenusurile peste orez, branza fagaras si merele. Se omogenizeaza bine.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se toarna peste amestecul de orez si cu miscari usoare se amesteca pana se omogenizeaza.


Se pune un vas rotund de yena cu cele 4 lg de zahar pe plita la foc potrivit pentru a se topi zaharul. Se intinde caramelul si pe peretii vasului, apoi se toarna amestecul de orez in vas. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 40 minute.


Se scoate vasul din cuptor, se aseaza un platou peste si cu o miscare rapida se intoarce vasul. Se lasa sa se desprinda de pe peretii vasului, se lasa putin la rece apoi se serveste.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Ducesa 1

11.02.2015, 21:30

Ce simplu și delicios! O voi face curând.

RuxyRux 1

18.02.2015, 14:12

Minunatie!

monik80 1

17.03.2015, 19:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez la cuptor cu sos de zmeura