Dip de spanac

de ankyy in Mancaruri de post, 21 Oct 2013 | 3295 vizualizari

 

Spinach dip. Sau dip de spanac, cu fasole si naut. O gustare simpla de tot si rapida. Practic in 10 minute e gata. Pentru zilele acestea calde nici nu ne dorim mai mult, decat sa gatim rapid si sanatos. Reteta este vegana (de post), este un produs hranitor si foarte simplu de facut, din ingrediente simple. Singurul regret al sotului meu a fost faptul ca nu am facut mai mult :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • un bol de spanac
  • 150 g fasole rosie kidney (fiarta)
  • 100 g naut (fiert)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lgt boia de ardei
  • sare, piper
  • 4 lg ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dip de spanac:

Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc in 2 lg de ulei si 3-4 lg de apa.


Intre timp spalam spanacul (eu am folosit un bol mediu, dar puteti sa ajustati cantitatea de spanac in functie de preferinta) in mai multe ape si il adaugam peste ceapa si usturoi. Daca este nevoie mai adaugam putina apa.


Lasam la calit aprox. 5 minute, pana spanacul este moale.


Punem in vasul robotului fasolea (am folosit la conserva), nautul (am folosit la borcan), spanacul gatit cu ceapa si usturoi si mai adaugam 2 linguri de ulei. Pulsam pana se formeaza un piure, dar nu e necesar sa fie fin de tot.


Adaugam condimentele: boia de ardei, sare si piper dupa gust. Mai pulsam de 2-3 ori pana condimentele s-au amestecat bine si compozitia e suficient de fina.


Servim cu paine, lipie, bastonase de legume, crackers, paine prajita, etc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dip de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

laura_n 1

22.10.2013, 15:42

bestiala combinatie

portiadelumina 1

22.10.2013, 17:16

Ce frumos le-ai prezentat! Bravo!
Bine ai venit pe site!

ankyy 1

22.10.2013, 22:12

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta invartita cu mere si nuci (de post)