Desert prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

de simona72 in Prajituri, 26 Dec 2013 | 194644 vizualizari

 

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 100 gr migdale macinate
  • zeama de la o limeta si o portocala
  • 70 gr coaja confiata de limeta
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt
  • Crema de lamaie:
  • 200 gr unt cu 80% grasime
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina+1 lingura amidon alimentar
  • 6 linguri zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • Crema de mascarpone:
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 1 cutie mascarpone 250 gr
  • 100 gr zahar pudra
  • Decor:
  • coaja rasa de lamai si portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de lamaie si mascarpone:

Pt blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam mixarea pana albusurile se tin bine de tel. Adaugam zeama de lamaie si portocala si mixam pana se incorporeaza. Separat amestecam faina cu migdalele macinate si praful de copt si le incorporam si pe acestea in bezeaua de albusuri. La urma adaugam si coaja confiata de limeta. Punem aluatul rezultat in tava tapetata cu hartie de copt.


Pt crema de lamaie: punem la fiert 300 ml lapte cu zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu. Restul de 200 ml lapte il amestecam cu faina si amidonul. Cand laptele da in clocot adaugam si laptele amestecat cu faina si amestecam cu telul sa nu se faca cocoloase si sa nu se prinda de fundul vasului. Lasam crema, care arata ca o budinca, la racit. Mixam untul spuma si adaugam treptat peste crema fiarta. La final adaugam dupa gust esenta si zeama de lamaie. Punem crema de unt peste blatul racit si dam la frigider pt 1 ora.


Pt crema de mascarpone: mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul, iar cand aceasta se tine de tel treptat punem si mascarponele. Crema de mascarpone se pune peste cea de unt, dupa ce aceasta s-a intarit la frigider. Pe deasupra trasam linii cu o furculita si radem coaja de lamaie si portocala. Dam la frigider pt 1-2 ore inainte de a fi servita. Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de lamaie si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

simona72 1

09.04.2015, 19:48

Mai bine o faci tu Andra Multumesc de vizita!

noiinbucatarie 1

06.03.2016, 11:16

cred ca e delicioasa!

marcela1979 1

21.04.2016, 15:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada