Desert tort spirala cu cafea si mascarpone

de Oana in Torturi, 14 Noi 2017 | 8718 vizualizari

 

Cea mai buna combinatie de blat si crema, este minunat!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 ml espresso
  • 90 gr faina
  • 40 gr cacao neagra
  • 5 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 100 gr zahar pudra
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml espresso
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort spirala cu cafea si mascarpone:

Blat: Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso.

Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le peste galbenusuri. Amesteca usor cu spatula, de jos in sus. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana obtii o bezea si adauga-le apoi treptat in compozitia de aluat, amestecand usor cu spatula de jos in sus.

Tapeteaza tava cu hartie de copt si coace blatul la 180 de grade, aproximativ 10 minute.

Scoate tava din cuptor si rastoarna blatul pe un prosop umed. Ruleaza cu grija, cu tot cu hartia de copt si lasa-l sa se raceasca pana pregatesti crema.

Crema: Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra pana se inmoaie, apoi adauga smantana pentru frisca si mixeaza pana se ingroasa si amestecul devine pufos. Adauga coaja rasa de portocala si esenta de vanilie. Opreste o treime din crema pentru décor.

Asamblare: Deruleaza blatul din prosop si indeparteaza hartia de copt. Taie apoi blatul in fasii egale, unge-le cu crema. Ruleaza prima fasie si pune-o "in picioare" pe un platou. Ruleaza apoi cate o fasie in continuarea celeilalte, pana obtii un tort. Imbraca-l apoi in crema ramasa, decoreaza-l cu glazura de ciocolata si crema si pune-l la frigider cateva ore.

Glazura: Pune cafeaua fierbinte peste ciocolata taiata marunt, adauga smantana fierbinte, zaharul pudra si amesteca totul pana se topeste la bain marie. Glazureaza apoi tortul si decoreaza-l cu crema.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort spirala cu cafea si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

UrsanMihaela 1

23.12.2017, 18:13

apetisanta acea feliuta de tort

Sidy 1

24.12.2017, 07:17

O minunatie !

mihaelar63 1

24.01.2020, 11:26

Bun trebuie sa mai fie !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat din budinca si fructe