Tort Furtunos

de Constelatialeu in Torturi, 21 Ian 2013 | 1429 vizualizari

 

La mine tortul nu mai este o prajitura care se face doar la aniversare sau zile mai speciale.fac mai tot timpul ca mi se pare mai usor.
Are o vorba leutul meu :''Nu faci si tu un tortulet mic,asa repede"'

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 100 g pepite ciocolata
  • Crema
  • 1 plic crema vanilie Dr.Oetker
  • 1 plic crema ciocolata Dr,Oetker
  • 500 ml lapte
  • 300 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • pt.ornat
  • pepite ciocolata
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Furtunos:

Blat:

Galbenusurile frecate spuma cu zaharul, pana se topeste, se adauga faina si la final albusurile batute spuma tare. Se incorporeaza bine, amestecam incet sa nu se lase adaugam si pepitele de ciocolata. Se unge o forma de tort, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia in ea. Se da la cuptotul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii.

Sirop:

Se fierbe apa cu zaharul, se da de pe foc si se adauga esenta de rom, apoi se lasa la racit.

Crema:

Pentru fiecare plic in parte. Amestecam continutul plicului de crema cu 150 g zahar pudra si 250 ml lapte se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa. Se adauca  jumatate din frisca batuta spuma. La fel procedam si la crema a doua.

Asamblare.

Blatul racit se taie in 3, se insiropeaza si se umple cu crema, cum doriti la interior crema de cacao si la exterior cea de vanilie sau invers. Se orneaza cu pepite de ciocolata.

 

COMENTARII (13)

Rocsi

Rocsi 1

21.01.2013, 20:09

Rapid si bun!

diana_k

diana_k 1

22.01.2013, 08:47

tare bun tortul,

adry88

adry88 1

22.01.2013, 09:42

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!