Tort de ciocolata

de rivka in Torturi, 5 Oct 2009 | 9379 vizualizari

 

Am facut in seara asta un tort de ciocolata, reteta o am de acum cativa ani am primit-o pe internet de la o doamna din Suedia, ii multumesc mult iar.
Este foarte bun si nu dati gres niciodata cu el, plus ca se face foarte usor si rapid.

Imi cer scuze pentru calitatea pozelor, aparatul meu nu merge prea bine la lumina becurilor, sau nu stiu eu sa il reglez...
Am incercat sa ii fac o decoratie(ceea ce nu fac niciodata il las simplu) si mi-a iesit ceva hilar, in orice caz sotul a ras cu lacrimi , :)) cand a vazut .
Dar e buuuunnnn.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame ciocolata amaruie
  • 150 grame unt
  • 5 oua
  • 125 grame zahar
  • esenta vanilie 2, 3 linguri sau mai multa dupa gust
  • 1 lingurita praf de copt
  • putin otet pentru stins praful de copt
  • 150 grame cocos sau migdale(eu nu am pus nu imi plac)
  • pentru glazura
  • 250 grame ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie dupa gust
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Se incinge cuptorul cca 160 grade.


Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul(150 grame) se topeste la foc mic pe aragaz, se lasa sa se raceasca.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Se bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, si se freaca galbenusurile cu cealalta jumatate de cantitate de zahar si esenta de vanilie.


Apoi se adauga peste galbenusuri ciocolata topita si racita aproape de tot, se amesteca , se aduga si albusurile batute amestecandu-se de jos in sus si o lingurita de praf de copt(stins cu otet) amestecat daca va place(eu nu am pus) cu cocos sau migdale zdrobite).


Se toarna aceasta compozitie in tava de tort unsa cu unt si eventual stropita cu cocos sau migdale si se da la cuptor cca 1 ora.


Se scoate si se toarna dasupra glazura facuta din ciocolata amaruie plus frisca plus esenta de vanilie.


Se lasa sa se raceasca si se taie in felii zdravene :)


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

PapaBun 1

14.10.2009, 17:39

iSyc 1

14.10.2009, 17:42

... e randul tau rivka

elena1988 1

06.03.2011, 08:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructul pasiunii si frisca