Tort de mere

de adasev12 in Torturi, 30 Oct 2010 | 3944 vizualizari

 

am fost cam presata de timp si am uitat sa fac poze in prima faza...
am vrut sa incerc un alt fel de blat pt acest tort, si s-a dovedit a fi o idee chiar buna...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1,5 kg mere
  • 4 lg faina
  • 6 lg zahar
  • o cutie de mousse de ciocolata de 100 gr
  • 1 praf de copt
  • 2 cutii de frisca lichida de 200 ml fiecare
  • caramel
  • ciocalata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

intai se pregatesc merele: se curata si se taie in jumatati, scotandu-se cotoarele cu grija sa nu se rupa. se ia o tava sau un vas unde se va coace tortul, se caramelizeaza 4-5 lg de zahar si se pun merele deasupra, cu partea curatata de cotor in jos. se adauga un paharel de apa si se dau la cuptorul incins pana se topeste zaharul si merele se patrund pe jumatate.


se face blatul astfel: se bat spuma tare albusurile , se adauga zaharul si se mai barte pana se omogenizeaza, apoi se adauga cate unul galbenusurile, dupa fiecare mixandu-se ff bine. se scoate mixerul si se adauga faina cate o lg o data, amestecandu-se usor cu o lg de lemn de sus in jos. apoi se adauga mousse de ciocolata si se amesteca tot cu lg de lemn f usor. praful de copt se stinge cu o l-ita de suc de lamaie si se incorporeaza in blat .


blatul gata facut se toarna peste merele caramelizate imediat ce se scot din cuptor si se da la copt din nou, pana cand se desprind marginile, la 180 gr( cam 40 min). se poate face si testul cu scobitoarea. se scoate din cuptor cand e gata si se lasa la racit asa in tava. se rastoarna apoi pe un platou si se da la frigider cateva ore( eu am lasat pana dimineata)


inainte de servire se bate frisca spuma tare ( eu folosesc frisca lichida gata indulcita, asa ca nu mai adaug zahar) si se pune deasupra. eu am mai caramelizat 2 lg de zahar si le-am turnat in fir subtire deasupra. am servit si asa, si cu ciocolata rasa deasupra...cum va place...


pofta buna!

 

TIPS-URI

1

nu deschideti usa cuptorului in primele 20 min dupa ce ati pus tortul pla copt, ca se va lasa...

2

cand se aleg ouale e ffff imp sa nu ajunga nici un firicel de galbenus in albus,...nu se va mai bate bine blatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

adasev12 1

01.11.2010, 17:01

mersi de furci, fetelor!

Cris2711 1

12.03.2011, 10:17

marcela1979 1

23.04.2016, 15:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu caramel si ciocolata