Tort "padurea neagra"

de Adele in Torturi, 14 Oct 2015 | 4296 vizualizari

 

Maine e ziua mamei mele si pentru prima oara ii pregatesc eu tortul :D Mda nu a iesit asa cum mi-am dorit dar sper sa fie gustos ..Inspirata dupa reteta Corinei :http://www.bucataras.ro/retete/shwarzwalder-torte-tort-padurea-neagra-si-o-dubla-aniversare-68419.html P.S Vineri este onomastica sotului si piticului :X deci dubla aniversare :P

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 5 linguri cu zahar.
  • 2 linguri faina de cartofi.
  • 2 linguri faina de grau.
  • 1 praf de copt.
  • 1 lingura cu ulei.
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone.
  • 250 ml frisca.
  • dulceata de cirese.
  • 100 gr ciocolata amara.
  • sirop .
  • Decor :
  • frisca
  • ciocolata
  • cirese confiate.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "padurea neagra":

Pentru inceput se pregateste blatul ,se mixeaza albusurile separat ,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma ,se adauga cele doua tipuri de faina si praful de copt ,cu ajutorul unei palete de silicon se incorporeaza bine ,amestecand d ejos in sus pana devine omogen,se incorporeaza si albusurile batute spuma.Intr-o tava tapetata se pune compozitia ,se da la cuptor (190°) pentru 20-25 minute ,se face proba cu scobitoarea .Dupa care blatul se lasa la racit(daca aveti timp puteti sa il pregatiti cu o zi inainte).


Crema:ciocolata se pune la topit,pe baie de aburi cu 2 linguri de frisca lichida,dupa care se lasa la racit.Se mixeaza frisca cu mascarponele ,daca este necesar se mai adauga zahar(dupa gust) dupa care se incorporeaza ciocolata ,se mixeaza bine si se da la rece.


Ansamblare :Blatul racit se taie in 3 straturi ,crema se imparte in 3 parti ,se aseaza primul strat se insiropeaza (dupa gust),se pun cateva linguri de dulceata de cirese ,se pune primul start de crema,se continua cu al doilea strat si tot asa pana se termina.Deasupra se niveleaza cu un strar de crema,pe margini se imbraca in frisca ,se decoreaza dupa gust si se da la rece .

TIPS-URI

1

Se poate folosi cirese sau visine in sirop.

2

Eu am inversat pitin , crema am facuto de culoare inchisa si blatul de culoare deschisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "padurea neagra"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Adele 1

15.10.2015, 11:15

Multumesc Laura

mirela0911 1

15.10.2015, 13:37

Cu siguranta delicios! La multi ani, tuturor!

Adele 1

15.10.2015, 15:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

10004 puncte

oanapl

7402 puncte

mihaelar63

6978 puncte

Rocsi

3878 puncte

Panacris

3449 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Petre Roman
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mere