Tort Steaua

de gaby_gabytza in Torturi, 10 Apr 2013 | 1854 vizualizari

 

la crema m-am inspirat de la Miha, iar sectiunea nu am mai apucat ca l-a luat sotul la servici :D

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 200 g zahar
  • 180 g faina
  • 30 g cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • Crema caramel
  • 200 g zahar
  • 150 g nuca
  • 50 g unt
  • 400 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Steaua:

Blat - Mixam ouale cu zaharul si esenta pana se topeste si devine o crema pufoasa. Amestecam faina, praful de copt, cacaoa, sarea dupa care le cernem. Adaugam treptat peste compozitia de oua si amestecam cu lingura cu miscari usoare. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in doua.


Crema - Intr-o cratita punem zaharul si il topim pana cand incepe sa devina auriu. Adaugam untul, frisca si amestecam continuu. Adaugam nuca macinata. Lasam sa fiarba la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa dupa care lasam sa se raceasca.


Asamblare - asezam o foaie, insiropam, adaugam crema si apoi a 2 a foaie. Dam cca 2 ore la frigider, dupa care decoram dupa bunul plac

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Steaua" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

gaby_gabytza 1

11.04.2013, 09:55

nus microbista eu is egala cu zero l fotbal dar sotul e microbist infocat)

diana_k 1

11.04.2013, 21:40

reusit tortul, felicitari

gaby_gabytza 1

11.04.2013, 21:43

ms diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

Salata Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 11:15

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

pe 21.06 la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

pe 21.06 la 21:03

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuci si caramel