Tort Steaua

de gaby_gabytza in Torturi, 10 Apr 2013 | 1618 vizualizari

 

la crema m-am inspirat de la Miha, iar sectiunea nu am mai apucat ca l-a luat sotul la servici :D

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 200 g zahar
  • 180 g faina
  • 30 g cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • Crema caramel
  • 200 g zahar
  • 150 g nuca
  • 50 g unt
  • 400 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Steaua:

Blat - Mixam ouale cu zaharul si esenta pana se topeste si devine o crema pufoasa. Amestecam faina, praful de copt, cacaoa, sarea dupa care le cernem. Adaugam treptat peste compozitia de oua si amestecam cu lingura cu miscari usoare. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in doua.

Crema - Intr-o cratita punem zaharul si il topim pana cand incepe sa devina auriu. Adaugam untul, frisca si amestecam continuu. Adaugam nuca macinata. Lasam sa fiarba la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa dupa care lasam sa se raceasca.

Asamblare - asezam o foaie, insiropam, adaugam crema si apoi a 2 a foaie. Dam cca 2 ore la frigider, dupa care decoram dupa bunul plac

 

COMENTARII (26)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

11.04.2013, 09:55

nus microbista eu is egala cu zero l fotbal dar sotul e microbist infocat)

diana_k

diana_k 1

11.04.2013, 21:40

reusit tortul, felicitari

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

11.04.2013, 21:43

ms diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!