Tort cu frisca si zmeura

de Alexandra Elena in Torturi, 2 Apr 2013 | 1656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 20 g cacao
  • 15 ml rom
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • 50 g rom
  • Crema
  • 400 ml frisca lichida
  • zmeura
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si zmeura:

Pentru blat, albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana cand se intareste spuma. Dupa aceea se adauga galbenusurile, batem de 4-5 ori, se adauga faina amestecata cu cacaoa cernuta si se amesteca cu telul usor, numai prin rasturnare, de jos in sus de 9-10 ori. Compozitia se aseaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mediu pentru 30 de minute, testam cu scobitoarea.


Pentru sirop: fierbem apa, zaharul si romul, lasam sa fiarba cateva clocote.


Crema: mixam frisca lichida pana cand se intareste. Vasul in care bateti frisca lichida trebuie sa fie din sticla/portelan, si sa fie tinut la rece inainte de preparare, altfel riscati sa nu se intareasca frisca.(eu asa am patit):)


Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 3 parti ~egale. Punem o foaie de blat pe suportul pentru tort, o insiropam, punem frisca si presaram zmeura peste frisca, procedam la fel si pentru restul feliilor de blat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

02.04.2013, 22:36

Super bun!

MotanLaOale 1

03.04.2013, 08:56

Ubulika 1

03.04.2013, 11:11

uai mamaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si zmeura